Подорожчання хліба їй не страшне: жінка з Полтави пече його сама

Подорожчання хліба їй не страшне: жінка з Полтави пече його сама

42-річна Світлана Прохорчук пригадує, що вперше в її родині почали пекти запашні буханці у складні 90-ті роки: рятуючись від скрути, її батьки перебралися до села Полузір’я, що на Новосанжарщині, куди в цей час зовсім перестали привозити хліб.

Квіткова випічка і «букети» із овочів та м’яса: рецепти від львів’янки Марти Левицької

Квіткова випічка і «букети» із овочів та м’яса: рецепти від львів’янки Марти Левицької

Снігопади для господинь — ще той виклик! Бо ж і хочеться помилуватися казковістю снігових заметілей, і родині час приділити, і приготувати щось особливе — якраз до погоди і до настрою.

Теги: рецепт

«Накривайте столи та все килимами»: улюблені страви на Різдво від команди «УМ»

«Накривайте столи  та все килимами»: улюблені страви на Різдво від команди «УМ»

Про особливості столування наших пращурів у дні свят детально розповідає етнографиня Лідія Артюх у книжці «Традиційна українська кухня в народному календарі», яка вперше була видана ще 2006 року.

Теги: рецепт

Червоний гід Michelin виправив помилку про «російський борщ»

Червоний гід Michelin виправив помилку про «російський борщ»

Керівництво компанії Michelin вибачилося перед посольством України у Франції після того, як представники відомого на весь світ ресторанного гастрономічного гіда назвали у своєму пресрелізі українську національну страву - борщ «російською».