Хрумкість у капусті, ніжність у паштетах: нові рецепти від Валентини Кузьмової з Хмельницького

Хрумкість у капусті, ніжність у паштетах: нові рецепти від Валентини Кузьмової з Хмельницького

У мене з нашою сьогоднішньою кулінарною порадницею Валентиною Кузьмовою відразу вималювалося спільне бажання: як тільки дивишся на пляцки — барвисті, кремово-ягідно-горіхові, з багатьма цікавими шарами і прошарками, хочеться навчитися такі пекти також.

Теги: рецепт

Борщ увійде до Нацпереліку елементів нематеріальної культурної спадщини

Борщ увійде до Нацпереліку елементів нематеріальної культурної спадщини

Станіслав Чернецький, шеф-кухар палацової кухні князя Олександра Любомирського у своїй книзі (1682) описує лимонний борщ і королівський борщ, який вариться на різній сушеній, вудженій чи свіжій рибі та квасі з ферментованих житніх висівок.

Медовик із фруктами та святкова «Єва»: яблучні рецепти від королеви випічки Лілії Цвіт

Медовик із фруктами та святкова «Єва»: яблучні  рецепти від королеви випічки Лілії Цвіт

Буде справедливо екватор осені присвятити яблукам — фруктам, які люблять, напевне, всі. Поети їм присвячують вірші, художники — картини, композитори — пісні, а дієтологи — корисні поради.

Теги: рецепт

Гречані вареники з мачанкою і затірка: рецепти переможниці кулінарного конкурсу Тетяни Козак

Гречані вареники з мачанкою і затірка: рецепти переможниці кулінарного конкурсу Тетяни Козак

Коли я писала, що осінь — пора особливого натхнення, і в кулінарії також, іще не знала, якими на практиці правдивими ці слова виявляться і цьогорічної, специфічної через карантин, осені.

Теги: рецепт

Рецепти родинних тортів та ідеального плову від Марти Левицької зі Львова

Рецепти родинних тортів та ідеального плову від Марти Левицької зі Львова

Рецепти Марти Левицької шанують всі господині, хто пече і хто лише вчиться пекти: її пляцки, торти, пироги давно підкорили серця і уяву найвибагливіших гурманів. Пам’ятаю її «Пташине молоко» і «Спартак» — для мене це, як кажуть, любов із першого погляду і шматочка.