«Накривайте столи та все килимами»: улюблені страви на Різдво від команди «УМ»

«Накривайте столи  та все килимами»: улюблені страви на Різдво від команди «УМ»

Про особливості столування наших пращурів у дні свят детально розповідає етнографиня Лідія Артюх у книжці «Традиційна українська кухня в народному календарі», яка вперше була видана ще 2006 року.

Теги: рецепт

Червоний гід Michelin виправив помилку про «російський борщ»

Червоний гід Michelin виправив помилку про «російський борщ»

Керівництво компанії Michelin вибачилося перед посольством України у Франції після того, як представники відомого на весь світ ресторанного гастрономічного гіда назвали у своєму пресрелізі українську національну страву - борщ «російською».

Свято з казковими будиночками і цікаві салати: рецепти вишуканих страв від Лілії Цвіт

Свято з казковими будиночками і цікаві салати: рецепти вишуканих страв від Лілії Цвіт

Взимку — свято за святом, причому великі, дуже гарні свята. І хочеться відповідно підготуватися, наготувати і напекти, але оскільки свят багато, то інколи здається, що кулінарні фантазії вичерпуються. «Не може такого бути!», — каже Лілія Цвіт, яку господині заслужено називають кулінарною феєю.

Теги: рецепт

Борщ хочуть визнати об'єктом нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО

Борщ хочуть визнати об'єктом нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО

"Визнання борщу об'єктом нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО – поставить крапку у навмисно створених дискусіях щодо етнічної батьківщини рецепту страви. Як казала мені моя бабця, а їй – її бабця: борщ – український", - каже міністр культури Олександр Ткаченко.

Сметанкова ніжність і цікавий оселедець: особливі рецепти від Валентини Кузьмової з Хмельницького

Сметанкова ніжність і цікавий оселедець: особливі рецепти від Валентини Кузьмової з Хмельницького

У господинь зараз дуже відповідальна пора: продумати меню на різдвяно-новорічні свята. Бо пандемія пандемією, а свято має бути гарним, смачним і з дивами, вважають вони.

Теги: рецепт

Пелюстки-кальмари та ніжні капкейки: рецепти від Марти Лози з Тернополя

Пелюстки-кальмари та ніжні капкейки: рецепти від Марти Лози з Тернополя

Такі господині, як наша сьогоднішня порадниця Марта Лоза, напевне, переможниці й по життю, а не лише в кулінарних конкурсах. Але кулінарні конкурси, кулінарія загалом — це як одна з гілок дерева любові, яке плекає в собі 27-річна господиня.

Теги: рецепт

«Чоловік їсть і хвалить!» Рецепти особливих чебуреків і високого сирника від Ольги Василатій

«Чоловік їсть і хвалить!» Рецепти особливих чебуреків і високого сирника від Ольги Василатій

У родині пані Ольги — дуже струнка і чітка організація: кожен відповідає за свою частинку роботи. Наприклад, Юрій Петрович дегустує страви, пильнує за тим, щоб вони були смачними і ошатними.

Теги: рецепт