Порошенко: За 5 років зроблено більше, ніж за 25 попередніх

20:49, 19.04.2019
Порошенко: За 5 років зроблено більше, ніж за 25 попередніх

Петро Порошенко: Ми, українці, зберегли державу, зберегли і створили міжнародну солідарність, зробили прорив в ЄС (кадр відео)

Президент Петро Порошенко заявив, що за 5 років свого президентства зробив більше, ніж було зроблено за чверть століття, і що це визнали лідери Європи.
 
Про це він сказав під час дебатів на НСК "Олімпійський", відповідаючи на питання кандидата у президенти шоумена Володимира Зеленського.
 
Першим ставив питання Зеленський. Він зачитав з папірця 13 запитань, які нібито громадяни писали в соцмережі.
 
Зокрема, про те, чому Україна - найбідніша держава при найбагатшому президентові, чому не знайшли підпалювачів військових складів і підривників машини Шеремета, чому ніхто не сидить за Іловайськ і Дебальцеве, чому невідомі вбивці героїв Майдану, куди поділися карпатські ліси, скільки йому занесли з Роттердам+, чому не знята недоторканість з депутатів та інші.
 
"Оберіть будь-яке питання і відповідайте", - сказав Зеленський.
 
На це Порошенко заявив, що його опонент "тотально некомпетентний", бо відповіді на всі ці питання він уже давав на прес-конференціях.
 
"У нас виявляється Україна, українська армія, українські військові, генерали і верховний головнокомандувач винні в тому, що гинуть українські люди, українські воїни, у нас немає агресії. На думку пана Володимира, ми просто трохи пересунули кордон за допомогою Росії", - сказав президент.
 
"Якби ви були на фронті... у вас би не було таких питань. Винні за Іловайськ і Дебальцеве - Путін, російська армія і російська агресія. Винні ті, хто знищив нашу армію, а ми її ціною надзвичайних зусиль, добровольцями, волонтерами відбудували, тоді, коли ви ховалися від армії, не отримуючи повісток", - додав Порошенко.
 
За його словами, Зеленський у цей час "ображав нашу державу, намагався виставити Україну повією своїми жартами", отримував гроші "російського бюджету, щоб знімати свої фільми, тоді коли країна потребували кожної крихти допомоги".  
 
"Ми, українці, зберегли державу, зберегли і створили міжнародну солідарність, зробили прорив в ЄС. Мені приємно констатувати, що світові лідери, міжнародні фінансові організації визнали, що за останні 5 років, коли країна була під моїм керівництвом, ми зробили більше, ніж за чверть століття до цього. Це в цей час були ви? В Росії? Знущалися, або вибачалися перед Кадировим?", - підсумував Порошенко.
 
Як повідомляла "УМ", дебати на НСК "Олімпійський" зібрали 22 тисячі людей та пройшли на одній сцені замість двох.
 
Нагадаємо, в середу ввечері, 3 квітня, кандидат у президенти Володимир Зеленський записав зухвале відеозвернення, де вимагав дебатів з чинним президентом Петром Порошенком на стадіоні НСК "Олімпійський" у Києві замість студії Суспільне.ua, як того вимагає закон про вибори, а також здати аналізи на наркотики та алкоголь.

 

Президент Порошенко о 3:37 ранку четверга записав відео у відповідь, де погодився з умовою Зеленського щодо проведення дебатів на Олімпійському. "Стадіон, так стадіон", - сказав президент. При цьому він дав зрозуміти Зеленському, що настроєний на серйозну розмову про майбутнє України.

 

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Зеленський пішов у президенти всупереч дружині

 

Наступного дня Зеленський оприлюднив чергове відео, де запропонував стати ведучою дебатів Юлії Тимошенко, проте вона проігнорувала його пропозицію.

 

Петро Порошенко у свою чергу закликав Зеленського не боятися дебатів. "Це не страшно, це нормальна політична традиція", - сказав Порошенко, попросивши не ставити більше умови, а прийти на спілкування віч-на-віч.

 

Пізніше Петро Порошенко закликав кандидата Володимира Зеленського прийти на дебати на Олімпійський стадіон 14 квітня, однак Володимир Зеленський наполягає, що дебати повинні відбутися в п'ятницю, 19 квітня.

 

У команді Петра Порошенка заявили, що президент Петро Порошенко згодний на дебати у будь-який день, зокрема і 19 квітня, як пропонував Володимир Зеленський.

 

14 квітня Петро Порошенко, як і обіцяв, приїхав на НСК "Олімпійський", аби провести дебати з кандидатом у президенти України Володимиром Зеленським. Проте Зеленський на стадіон не прибув. Після дебатів, що не відбулися, Петро Порошенко запросив людей, які прийшли під стіни НСК, всередину на трибуни стадіону. Там вони разом заспівали гімн України.
 
Президент Порошенко також називає вибори без дебатів купівлею "кота в мішку", адже досі невідомо, що конкретно збирається робити на посаді президента Володимир Зеленський.
 
Також Порошенко заявив, що хоче почути від Зеленського, чому його підтримують деякі російські політики, а також українські, що втекли до Росії.

 

16 квітня команди кандидатів у президенти Петра Порошенка і Володимира Зеленського уклали тристоронню угоду з НСК "Олімпійський".

 

У команді Зеленського заявили, що через велику кількість охочих забронювати квитки на його дебати з Петром Порошенком стаються перебої у роботі сервісу. Зазначається, що менш ніж за півдоби від початку розповсюдження безкоштовних квитків на дебати за участю Зеленського і Порошенка люди нібито вже забронювали 12 тисяч місць.

 

Нагадаємо, за результатами першого туру виборів, що відбувся 31 березня 2019 року, Володимир Зеленський лідирує з результатом 30,24%, за нього віддали голоси 5 713 825 українців. 


На другому місці фінішував чинний президент України Петро Порошенко, який набрав 15,95% або 3 014 538 голосів виборців.