Порошенко прибув на дебати на стадіон «Олімпійський» (наживо)

14:22, 14.04.2019
Порошенко прибув на дебати на стадіон «Олімпійський» (наживо)

(Українська правда)

Петро Порошенко, як і обіцяв, приїхав на НСК "Олімпійський", аби провести дебати з кандидатом у президенти України Володимиром Зеленським. Лідер студії "Квартал 95" на стадіон так і не прибув.

 

До цього часу Зеленський озвучував лише одну прийнятну для себе дату, час і місце проведення дебатів - 19 квітня, 19:00, НСК "Олімпійський".

 

Попри відсутність згоди Зеленського Петро Порошенко все ж прибув на стадіон.

 

"Ми нікого не боїмося. Ми не хочемо купувати кота в мішку. Я дуже сподіваюся, що тут буде пан Зеленський", - заявив президент зі сцени поруч із "Олімпійським".

 

"Люди мають право почути, яким буде майбутнє держави, української нації у найближчі пять років. Бо дебати - це ознака демократії", - додав він.

 

Його виступ супроводжувався вигуками "Порошенко!".

 

           фото УНІАН  

 

Майданнчик для дебатів був облаштований не на самому стадіоні, а в підтрибунному приміщенні "Олімпійського", пише BBC.

 

Глядачі спостерігали за трансляцією з великого екрану, встановленого поруч зі стадіоном.

 

 

              фото  УНІАН

 

Як повідомляє кореспондент BBC, потрапити на захід могли усі охочі: вхід безкоштовний, жодних запрошень від глядачів не вимагали.

 

Серед присутніх - чимало прихильників чинного президента.

 

"Прийшов виручати свою країну, показати іншим людям, які зазомбовані, які не мислять фактами, що так не можна. Я хотів би кращого кандидата, ніж Порошенко, але наразі іншого вибору немає", - розповів студент Андрій.

 

Ще одна прихильниця Петра Порошенка каже, що прийшла на стадіон, щоб підтримати президента і почути іншого кандидата. "Це проблема другого кандидата, що його не буде", - додала вона.

 

Президент одразу ж заявив, що готовий чекати на Володимира Зеленського протягом 40 хвилин.

 

"З будь-якої точки Києва сюди можна доїхати за 40-45 хвилин, я вас чекаю до 15 години. Сподіваюся, що ви вже повернулися з Парижа і відпочили", - сказав Порошенко.

 

Втім, оскільки Зеленський на дебати так і не прибув, захід проходив у форматі прес-конференції: президент відповідав на запитання журналістів.

 

Серед іншого Порошенко оголосив, що звільнив першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки України, полковника Сергія Семочка, який восени минулого року опинився в центрі скандалу: журналісти Bihus.Info опублікували розслідування, в якому чиновника звинуватили в корупції та зловживаннях.

 

Також президент запросив Володимира Зеленського зустрітися завтра, 15 квітня, в ефірі телеканалу ICTV.

 

"Я буду там, дебати це не страшно, - сказав Порошенко. - Якщо ви не встигнете доїхати, як сьогодні, приходьте завтра"

 

 

 

 

Нагадаємо, в середу ввечері, 3 квітня, кандидат у президенти Володимир Зеленський записав зухвале відеозвернення, де вимагав дебатів з чинним президентом Петром Порошенком на стадіоні НСК "Олімпійський" у Києві замість студії Суспільне.ua, як того вимагає закон про вибори, а також здати аналізи на наркотики та алкоголь.

 

Президент Порошенко о 3:37 ранку четверга записав відео у відповідь, де погодився з умовою Зеленського щодо проведення дебатів на Олімпійському. "Стадіон, так стадіон", - сказав президент. При цьому він дав зрозуміти Зеленському, що настроєний на серйозну розмову про майбутнє України.

 

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Зеленський пішов у президенти всупереч дружині

 

Наступного дня Зеленський оприлюднив чергове відео, де запропонував стати ведучою дебатів Юлії Тимошенко, проте вона проігнорувала його пропозицію.

 

Петро Порошенко у свою чергу закликав Зеленського не боятися дебатів. "Це не страшно, це нормальна політична традиція", - сказав Порошенко, попросивши не ставити більше умови, а прийти на спілкування віч-на-віч.

 

Пізніше Петро Порошенко закликав кандидата Володимира Зеленського прийти на дебати на Олімпійський стадіон 14 квітня, однак Володимир Зеленський наполягає, що дебати повинні відбутися в п'ятницю, 19 квітня.

 

У команді Петра Порошенка заявили, що президент Петро Порошенко згодний на дебати у будь-який день, зокрема і 19 квітня, як пропонував Володимир Зеленський.

 

При цьому там кажуть, що 19 квітня - це занадто пізно для дебатів, оскільки наступний за ним день тиші не дасть журналістам можливість проаналізувати відповіді кандидатів, а виборцям - осмислити їх.

 

А сам президент Порошенко назвав вибори без дебатів купівлею "кота в мішку".

 

Нагадаємо, за результатами першого туру виборів, що відбувся 31 березня 2019 року, Володимир Зеленський лідирує з результатом 30,24%, за нього віддали голоси 5 713 825 українців. 

На другому місці фінішував чинний президент України Петро Порошенко, який набрав 15,95% або 3 014 538 голосів виборців.