Петро Порошенко заспівав зі стадіоном «Ще не вмерла» (відео)

17:25, 14.04.2019
Петро Порошенко заспівав зі стадіоном «Ще не вмерла» (відео)

(прес-служба Президента)

Після "дебатів" 14 квітня на "Олімпійському" чинний глава держави і кандидат у президенти Петро Порошенко запросив людей, які прийшли під стіни НСК, всередину на трибуни стадіону.

 

На НСК "Олімпійський" відбувся захід, який згідно з анонсом Петра Порошенка, мав стати першим туром дебатів між ним та Володимиром Зеленським.

 

Проте опонент чинного глави держави так і не з’явився на них, тому Порошенко сам відповів на запитання журналістів, звернувся до людей, які прийшли під стіни НСК подивитися на дебати кандидатів і запросив усіх охочих спільно сфотографуватися на трибунах стадіону.
 

Як пише 24 канал, рішення сфотографуватися на стадіоні Порошенко пояснив тим, що Зеленський у своєму першому відеоролику запросив його прийти на дебати на стадіон. Саме тому, за словами Порошенка, "він є зараз тут".


Охочих пройти на стадіон зібралося чимало, тому поки люди заповнювали трибуни, Порошенко запропонував виконати гімн України.

 


 

Також глава держави на сцені біля НСК "Олімпійський" разом музикантами гурту "Kozak System", які супроводжували його виступ, заспівав народну пісню "Ти ж мене пiдманула", присвятивши її Зеленському.

 

 

 

Водночас Володимир Зеленський  лише спостерігав за тим, що відбувається на НСК Олімпійський. Про це свідчать скріншот, опублікований в Telegram-каналі видання theБабель. 

 

 

Як повідомляла УМ, Петро Порошенко, як і обіцяв, приїхав на НСК "Олімпійський", аби провести дебати з кандидатом у президенти України Володимиром Зеленським. Лідер студії "Квартал 95" на стадіон так і не прибув.

До цього часу Зеленський озвучував лише одну прийнятну для себе дату, час і місце проведення дебатів - 19 квітня, 19:00, НСК "Олімпійський".

 

Попри відсутність згоди Зеленського Петро Порошенко все ж прибув на стадіон.

 

"Ми нікого не боїмося. Ми не хочемо купувати кота в мішку. Я дуже сподіваюся, що тут буде пан Зеленський", - заявив президент зі сцени поруч із "Олімпійським".

 

"Люди мають право почути, яким буде майбутнє держави, української нації у найближчі пять років. Бо дебати - це ознака демократії", - додав він.

 

Його виступ супроводжувався вигуками "Порошенко!".

 

 

Майданнчик для дебатів був облаштований не на самому стадіоні, а в підтрибунному приміщенні "Олімпійського".

 

Глядачі спостерігали за трансляцією з великого екрану, встановленого поруч зі стадіоном.

 

 

Як повідомляє кореспондент BBC, потрапити на захід могли усі охочі: вхід безкоштовний, жодних запрошень від глядачів не вимагали.

 

Серед присутніх - чимало прихильників чинного президента.

 

"Прийшов виручати свою країну, показати іншим людям, які зазомбовані, які не мислять фактами, що так не можна. Я хотів би кращого кандидата, ніж Порошенко, але наразі іншого вибору немає", - розповів студент Андрій.

 

Ще одна прихильниця Петра Порошенка каже, що прийшла на стадіон, щоб підтримати президента і почути іншого кандидата. "Це проблема другого кандидата, що його не буде", - додала вона.

 

Президент одразу ж заявив, що готовий чекати на Володимира Зеленського протягом 40 хвилин.

 

"З будь-якої точки Києва сюди можна доїхати за 40-45 хвилин, я вас чекаю до 15 години. Сподіваюся, що ви вже повернулися з Парижа і відпочили", - сказав Порошенко.

 

Втім, оскільки Зеленський на дебати так і не прибув, захід проходив у форматі прес-конференції: президент відповідав на запитання журналістів.

 

Серед іншого Порошенко оголосив, що звільнив першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки України, полковника Сергія Семочка, який восени минулого року опинився в центрі скандалу: журналісти Bihus.Info опублікували розслідування, в якому чиновника звинуватили в корупції та зловживаннях.

 

Також президент запросив Володимира Зеленського зустрітися завтра, 15 квітня, в ефірі телеканалу ICTV.

 

"Я буду там, дебати це не страшно, - сказав Порошенко. - Якщо ви не встигнете доїхати, як сьогодні, приходьте завтра"

 

Глядачі спостерігали за трансляцією з великого екрану, встановленого поруч зі стадіоном.Нагадаємо, в середу ввечері, 3 квітня, кандидат у президенти Володимир Зеленський записав зухвале відеозвернення, де вимагав дебатів з чинним президентом Петром Порошенком на стадіоні НСК "Олімпійський" у Києві замість студії Суспільне.ua, як того вимагає закон про вибори, а також здати аналізи на наркотики та алкоголь.

 

 

Президент Порошенко о 3:37 ранку четверга записав відео у відповідь, де погодився з умовою Зеленського щодо проведення дебатів на Олімпійському. "Стадіон, так стадіон", - сказав президент. При цьому він дав зрозуміти Зеленському, що настроєний на серйозну розмову про майбутнє України.

 

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Зеленський пішов у президенти всупереч дружині

 

Наступного дня Зеленський оприлюднив чергове відео, де запропонував стати ведучою дебатів Юлії Тимошенко, проте вона проігнорувала його пропозицію.

 

Петро Порошенко у свою чергу закликав Зеленського не боятися дебатів. "Це не страшно, це нормальна політична традиція", - сказав Порошенко, попросивши не ставити більше умови, а прийти на спілкування віч-на-віч.

 

Пізніше Петро Порошенко закликав кандидата Володимира Зеленського прийти на дебати на Олімпійський стадіон 14 квітня, однак Володимир Зеленський наполягає, що дебати повинні відбутися в п'ятницю, 19 квітня.

 

У команді Петра Порошенка заявили, що президент Петро Порошенко згодний на дебати у будь-який день, зокрема і 19 квітня, як пропонував Володимир Зеленський.

 

При цьому там кажуть, що 19 квітня - це занадто пізно для дебатів, оскільки наступний за ним день тиші не дасть журналістам можливість проаналізувати відповіді кандидатів, а виборцям - осмислити їх.

 

А сам президент Порошенко назвав вибори без дебатів купівлею "кота в мішку".

 

Нагадаємо, за результатами першого туру виборів, що відбувся 31 березня 2019 року, Володимир Зеленський лідирує з результатом 30,24%, за нього віддали голоси 5 713 825 українців. 

На другому місці фінішував чинний президент України Петро Порошенко, який набрав 15,95% або 3 014 538 голосів виборців.