Зеленський запросив Тимошенко ведучою в дебатах з Порошенком (відео)

18:52, 04.04.2019
Зеленський запросив Тимошенко ведучою в дебатах з Порошенком (відео)

Кандидат у президенти Володимир Зеленський запропонував стати ведучою та арбітром дебатів Юлії Тимошенко.

 

Про це він заявив у відеозверненні, розміщеному у Facebook.

 

Володимир Зеленський сказав, що приймає "недолугі вибачення" Петра Порошенка, бо вважає дебати дуже важливими для країни.

 

"Для уникнення підкупу, провокацій та адміністративного тиску, ми пропонуємо призначити незалежного арбітра і ведучого для проведення дебатів", — сказав він.

 

Володимир Зеленський заявив, що таким арбітром може стати Юлія Тимошенко, яка зайняла за результатами першого туру президентських виборів третє місце.

 

"Чекаю на відповідь протягом 24 годин. Подумай-те!" - сказав Володимир Зеленський.

 

 

 

 

Водночас Володимир Зеленський відмовляється здавати аналізи у медпункті стадіону "Олімпійський", як пропонував чинний президент Петро Порошенко.

 

Про це заявив журналістам речник штабу Зеленського Дмитро Разумков, пише УП

 

У Зеленського запросили Порошенка разом здати аналізи в лабораторії "Євролаб" о 8 ранку 5 квітня.

 

У штабі кандидата кажуть, що сумніваються в об'єктвиності лабораторії "Олімпійського", мовляв, "є певна заангажованість від різних державних структур".

 

"При всій повазі до "Олімпійського", є незалежні майданчики. Проводити агітацію на майданчику НСК "Олімпійський" – це адекватно, а здавати аналізи в медпункті НСК "Олімпійського", маючи достатньо серйозні інші варіанти, – не зовсім логічно", – сказав Разумков.

 

Команда Зеленського обіцяє допустити в лабораторію "Євролабу" журналістів, щоб вони "були присутні під час усіх аналізах", і вважає, що результати досліджень звідти ні в кого не викликатимуть питань.

 

Також у штабі стверджують, що готові розглянути інші варіанти, де сдавати аналізи.

 

Водночас, Разумков сказав, що "19-го дебати відбудуться", але не зміг відповісти на питання, чи готовий Зеленський викупити місця на "Олімпійському" для своїх прихильників.

 

Речник також пошкодував, що "дискусія опустилася з рівня кандидатів до рівня представників штабів".

 

Власник "Євролабу" Андрій Пальчевський останнім часом відкрито висловлюється на підтримку Зеленського.

 

Разумков не відповів прямо на питання, чи пов'язаний вибір штабу з підтримкою Пальчевського.

 

"Якщо ми говоримо про відкритість і доступоності двох кандидатів, це буде правильне рішення", – зазначив речник.

 

Тим часом сама Тимошенко  сьогодні зіграла в настільний теніс. Відповідне відео вона оприлюднила на своїй сторінці у Facebook.

 

На відео видно, що Тимошенко грала на підборах й у світлому костюмі. У кінці 25-секундного ролика Тимошенко каже: "Все!".

 

Мабудь лідерці "Батьківщини" не дає спокою ігроленд у штабі Зеленського у день виборів.

 

 

 

Як повідомляла УМ, Петро Порошенко завтра, о 9 годині ранку, чекає на Володимира Зеленського в медичному пункті НСК "Олімпійський", який Зеленський сам обрав для проведення дебатів. 

Про це на брифінгу сказав речник виборчого штабу Порошенка Олег Медведєв.
 
"В рамках підготовки до дебатів, Петро Порошенко завтра о 9 годині ранку чекає на Володимира Зеленського в медичному пункті стадіону "Олімпійський" для здачі всіх необхідних аналізів, в тому числі на предмет вживання алкоголю і наркотиків", - сказав він.
 
За його словами, якщо Зеленського не буде, то Порошенко сам пройде медекспертизу і поїде у справах.
 
Між тим, як повідомляють очевидці, територію стадіону "Олімпійський" вже оточила Нацгвардія.
 
Напередодні ввечері кандидат у президенти, шоумен Володимир Зеленський записав зухвале відеозвернення, у якому вимагає дебатів з чинним президентом Петром Порошенком на стадіоні НСК "Олімпійський" у Києві. 
 
Він поставив ще одну вимогу - відповідь протягом 24 годин. "Даю вам 24 години - Думай... те", - сказав Зеленський, потроливши Порошенка гаслом його передвиборчої кампанії. Зеленський також додав, що кандидати повинні "обов’язково пройти експертизу і довести народу, що серед них немає ні алкоголіків, ні наркоманів".
 

При цьому на самому НСК "Олімпійський" заявили, що до них не надходило жодних офіційних заявок на проведення дебатів між кандидатами в президенти.

Згодом народний депутат від партії "Блок Петра Порошенка" Марія Іонова в ефірі "Громадського" висловила думку, що президент Петро Порошенко не буде влаштовувати дебати на стадіоні у Києві.

 

Проте сам президент Порошенко записав вночі власне відеозвернення у відповідь, де погодився з умовою Зеленського щодо проведення дебатів на Олімпійському. "Стадіон, так стадіон", - сказав президент. При цьому він дав зрозуміти Зеленському, що настроєний на серйозну розмову про майбутнє України.