Ягідний мікс

Ягідний мікс

Яскраво-вітамінні дари літа радують погляд і смакові рецептори. Уже стиглі малина, полуниці, ожина й чорниці... Починають наливатися чорнильними кольорами на кущах кульки смородини. І порічки дозрівають. Уся ця смакота-краса найкорисніша, зрозуміло, свіжою.

За одним столом із котом

За одним столом із котом

У Львові відкрили кав’ярню, де можна випити кави в компанії пухнастих котиків. Незвичайний заклад найбільше приваблює власників тварин та маленьких відвідувачів. Батьки приводять сюди дітлахів, аби ті побавилися з мурчиками. Пухнасті «господарі» залюбки розважають публіку, граються чи спостерігають за тим, що відбувається, сидячи на меблях для котів, які в закладі розвішані по всій кімнаті.

Холодна історія

Холодна історія

Якщо відверто — готувати у спеку не хочеться зовсім. Коли навіть у затінку температура під сорок, є бажання лише у будь-який напій накидати побільше кубиків льоду — і пити без упину досхочу. А потім змусити себе все ж таки зробити холодник з огірками чи буряком або й з екзотичним авокадо.

Льодові тарілки

Льодові тарілки

Зустрічі з цікавими людьми на Арт-пікніку Слави Фролової в Києві уже не перший рік — цікаві й пізнавальні. Не виняток і нещодавня бесіда з успішним ресторатором Дмитром Борисовим. Креативний власник кількох ресторанів, який певний час був навіть ведучим кулінарної телепрограми, поділився правилами ведення ресторанного бізнесу і дав поради для тих, хто мріє мати свій ресторанчик або кафе.

Й арт, і барбекю

У Львові все літо триватиме новий фестиваль «Арт барбекю», який стартував у минулі вихідні на подвір’ї Палацу мистецтв. Охочі долучитися зможуть навчитися правильно нарізати хамон, готувати смачну вегетеріанську їжу чи робити домашні бургери. Втім організатори заходу продумали не лише кулінарну програму.

«Живий» хліб пекти — здоров’я додавати

«Живий» хліб пекти — здоров’я додавати

Хліб, спечений із борошна цільнозернового зерна, на відміну від борошна першого ґатунку, надзвичайно корисний харчовий продукт. Про давні секрети його приготування а також техніки «замовляння» добробуту та щастя для родини в цьому насправді магічному процесі, розповідає киянка Оксана Барабаш.

Надзвичайна легкість і користь

Надзвичайна легкість і користь

Тільки матінка-природа знає, чому з не надто показних родичів гарбузових — кабачків — виходять страви, які просто тануть у роті: оладки чи млинцеві торти. Якщо у вас про цей овоч інша думка — готували його не за тими рецептами. Або коли вже надто перезрів. Зараз же і ще десь із місяць — жодним молодим кабачком ніяку кашу чи випічку не зіпсувати.

Додає радості полуничка

Додає радості полуничка

Ароматні, соковиті, червоні... Тільки їх побачиш — й утриматися несила. Сезон полуниці, що налита сонцем і теплом, у розпалі. Насолодившись свіжими ягодами досхочу, час поласувати різною смакотою з ними: тортиками чи мусом.

Сезонна салатоманія

Сезонна салатоманія

Коли у холодильнику є буряк, трохи листя щавлю і петрушки — голодним не будеш. Будеш навіть задоволеним, бо поєднуєш корисне і смачне. А якщо ще додати трохи квасолі чи інших бобових або екзотичних приправ... Хоча уже починається сезон просто легких зелених салатів. Тож вибирай чого душа забажає.