Ще кiлька днiв тому плавився асфальт, пашiла брукiвка, а нинi дощить. Проте це не означає, що лiто вже здало свої позицiї — вже за кiлька днiв знову припiкатиме сонце, i так захочеться холодненького.
У спеку рятують тільки прохолодні напої з холодильника та кондиціонер (у кого він є). Коли термометр зашкалює за 35, про їжу не хочеться навіть думати, але ж організм потребує не тільки живильної вологи, а й якихось калорій. Вихід є — рідкі, тобто перші, страви, які вгамують голод і втамують спрагу.
Десь прочитала, що влітку зростає кількість розлучень, і причиною цьому стає те, що жінки намагаються перевести своїх чоловіків на літній раціон — салатики, овочеві страви, — а їм, бачте, подавай м'ясо. Але ж, шановні мої, можна так зробити, щоб і вовки (тобто чоловіки) були ситі, і вівці (тобто сімейні узи) цілі. Зготуйте своєму благовірному в таку страшну спеку холодний супчик, додайте до нього відвареного м'яса, і ваш шлюб врятовано. Якщо ж чоловік гурман, то він обов'язково оцінить не лише майстерно приготовлений холодний борщ, а й, скажімо, таку незвичну для нас страву, як гаспачо. Особливо, коли ви поясните йому, що це улюблена страва усіх мачо, а їсти цю смакоту в серпневу спеку — одне задоволення. >>