НОВИНИ ПЛЮС

10.08.2005

Крила

      Новий українсько-російський реактивний літак Ан-148 успішно завершив випробування в умовах спеки в Узбекистані. Наступним етапом випробувань стануть польоти в умовах високогір'я, що плануються у Вірменії. Як повідомляє прес-служба АНТК ім. Антонова, літак уже здійснив переліт до вірменського аеропорту Гюмрі (колишній Ленінакан), що розташований на висоті 1525 метрів над рівнем моря. Програма польотів, розрахована на тиждень, передбачає перевірку роботи систем літака в умовах пониженого вмісту кисню в атмосфері, а також визначення злітно-посадочних характеристик Ана при польотах з високогірних аеродромів.

Стихія

      Станом на вчорашній ранок в Україні знеструмленими, за даними МінНС, залишалися 162 населених пункти. Тим часом стихія, яка пронеслася Кримом, заподіяла шкоди у Бахчисарайському районі.

      Як передає Головне управління МінНС у Криму, з будинків у селищі Куйбишеве вітер позривав шифер. Люди, на щастя,  не постраждали.

Суїцид

      У своєму робочому кабінеті застрелився оперуповноважений карного розшуку Коломийського райвідділу внутрішніх справ. Як повідомляє видання «Галичина», мотиви самогубства, а саме так поки що кваліфікується цей випадок, невідомі. Оперуповноважений пропрацював у міліції лише рік після закінчення Харківського національного університету внутрішніх справ. Свою кар'єру почав зі слідчого, потім, за власним бажанням, перейшов на роботу в карний розшук. 29 серпня йому б виповнилося 22 роки.

Трагедія

      На Буковині, в селі Ропча Сторожинецького району, електрострум убив двох пенсіонерів — чоловіка та його дружину.  Як повідомляє УНІАН, подружжя намагалося врятувати півня, який потрапив під дію струму від обірваного вітром електропровода.

Ціна на нафту

      Ціни на нафту у світі невпинно зростають. Так, учора на Сінгапурській товарно-сировинній біржі було зафіксовано новий ціновий рекорд — 64,27 долара за барель сирої нафти марки «лайт», повідомляє інформагенція MIGnews. Це на 26 центів дорожче, ніж найбільша ціна попереднього дня на світових біржах. На думку аналітиків, на яких посилається агенція, таке зростання пов'язане з рішенням США закрити дипломатичні місії у Саудівській Аравії у зв'язку з постійною терористичною загрозою.

Американці в Іраку

      Головний речник міністерства оборони США Лоуренс Ді Ріта повідомив, що США передбачають збільшити восени чисельність свого військового контингенту в Іраку. Мета — гарантувати безпеку проведення запланованого на жовтень конституційного референдуму та парламентських виборів у Іраку, які мають відбутися у грудні. Речник повідомив, що Пентагон вирішив відкласти на пізніше виведення частини військ, які нині перебувають в Іраку.

Молдова — НАТО

      Президент Молдови Володимир Воронін видав указ про створення національної комісії з розробки та реалізації індивідуального плану дій «Партнерство Молдавія—НАТО». Її очолив міністр закордонних справ та євроінтеграції Андрей Стратан. Такий план має бути готовий до підписання у першій половині 2006 року.

      Молдова впродовж 11 останніх років була членом натовської програми «Партнерство задля миру». Нова індивідуальна програма плану дій має зробити відносини та співпрацю з Альянсом ще тіснішими, але в ній наразі не буде ставитися завдання повного членства країни в НАТО.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>