ХРОНІКА

10.08.2005

Футбол

      На матч проти збірної України 3 вересня національну команду Грузії при порожніх тбіліських трибунах виведе новий тренер — Гайоз Дарсадзе. Грузинська федерація, відставивши іменитого француза Алена Жиреса, призначила на звільнене місце «доморощеного» 41-річного фахівця, який раніше керував молодіжною збірною країни. Дарсадзе буде тимчасовим «в. о.», а ім'я постійного тренера мають назвати наприкінці року. Наразі грузини вже не мають жодних ілюзій щодо шансів своєї команди у відбірковій групі ЧС-2006.

* * *

      26-річний бразильський півзахисник Клеберсон, який не зміг закріпитися в основному складі «Манчестер юнайтед», перейшов з англійського клубу до турецького «Бешикташу». Зі стамбульцями чемпіон світу-2002 підписав контракт терміном на чотири роки. Кількома днями раніше голландець Едгар Давідс, який донедавна виступав за італійський «Інтер», оформив відносини з англійським «Ньюкаслом».

Теніс

      Українка Ольга Савчук зуміла пробитися в основну сітку турніру серії WTA у Стокгольмі з призовим фондом в 140 тисяч доларів. В останньому раунді кваліфікації Савчук упевнено переграла аргентинку Еріку Краух — 6:4, 6:0. На цій стадії зупинилася ще одна наша співвітчизниця, Вікторія Кутузова, — поразка хорватці Івані Лісьяк 2:6, 3:6. Тим часом у першому колі парного розряду стокгольмського турніру вибув із боротьби й український дует сестер Бондаренко — Олена й Вікторія були биті російсько-чеським тандемом Душевіна/Страйкова — 1:6, 5:7.

Гандбол

      У Чехії триває жіночий чемпіонат Європи серед 20-річних. У першому груповому етапі українська «молодіжка» в місті Брно поступилася аргентинкам (18:19), кореянкам (18:32), полячкам (26:33) й обіграла ровесниць зі Швеції (32:29). Посівши у своїй п'ятірці третє місце, українки потрапили до головного раунду. Виступ у групі Н «синьо-жовті» почали з поразки в запеклому протистоянні з угорками — 26:27 (найрезультативніші серед наших — Ангеліна Вінятинська та Регіна Шимкуте, в активі яких по 7 м'ячів). Таким чином, усі шанси на вихід до півфіналу підопічні Сергія Польського втратили.

Бокс

      На чемпіонаті Європи серед юніорів у Таллінні збірна України посіла третє загальнокомандне місце. В активі наших боксерів 2 срібні та 4 бронзові медалі. Абсолютними переможцями стали росіяни — 10 золотих нагород з 11 можливих. Другі — азербайджанці з одним «золотом», одним «сріблом» та 4 «бронзами».