Ширше, чистіше, щиріше

Ширше, чистіше, щиріше

140 тисяч уболівальників стежили минулої п’ятниці у фан–зоні в центрі Києва за матчем Україна — Франція. З огляду на величезний наплив людей, організатори розглядають питання про розширення меж фан–зони. На думку представників УЄФА та столичної влади, особливо гостра необхідність у розширенні виникне напередодні фіналу чемпіонату Європи, повідомляється на офіційному порталі Київської міськадміністрації.

Жорик ставить на Україну

Жорик ставить на Україну

Мода на тварин — провидців футбольних матчів, яку започаткував нині вже покійний німецький восьминіг Пауль, чимдалі набирає обертів. На нинішньому фінальному турнірі Євро–2012 в іпостасі «оракулів» уже засвітилися російський кіт Жора (10 вгаданих результатів матчів із 16), харківський тхір Фред (8 із 16) та київський кнур Фунтик (6 із 16).

Крах фаворитів

Крах фаворитів

Одразу після жеребкування фінальної частини Євро–2012 квартет А назвали найслабшим, а першому сіяному — збірній Росії — заздалегідь віддали перемогу в ньому. А коли підопічні Діка Адвоката підтвердили свій клас у стартовому поєдинку з чеською командою, увігнавши у ворота переможця Ліги чемпіонів Петера Чеха чотири м’ячі, росіян узагалі записали до числа головних претендентів на Кубок Анрі Делоне. Деякі російські ЗМІ назвали своїх футболістів «академіками з ціпками». Проте, як виявилося, феєрія в матчі з чехами стала лебединою піснею цієї збірної, складеної переважно з ветеранів — героїв ЧЄ–2008.

Донецький синдром

Донецький синдром

Дуже швидко пролетіли 12 перших насичених ігрових днів Євро–2012, і вже сьогодні груповий етап добігає кінця. Наша команда разом з опонентами по квартету D закриває цю стадію. Після п’ятничної поразки французам у зустрічі з Англією «синьо–жовтим» потрібна­ лише перемога. Одного ра­зу ми вже долали «левів» — у відборі на ЧС–2010, але було то в матчі, що не мав для англійців турнірного значення. Тепер же — зов­сім інша ситуація, яка вимагає маленького подвигу.

Становище не виглядало б настільки критичним, якби команда Олега Блохіна втримала бодай нічию в грі проти Франції. Проте, судячи з перебігу подій того дня, шансів на це у господарів було обмаль.

ЄВРОХРОНІКА

ЄВРОХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Колекційна трійка

Колекційна трійка

На європейській першості з фехтування, що минулого тижня почалася в італійському місті Ліньяно, українські спортсмени вже здобули дві нагороди. У індивідуальному турнірі шаблісток уже третій у кар’єрі євротитул виборола Ольга Харлан. Після перемоги в 2009 році у Пловдиві наша олімпійська чемпіонка другий рік поспіль тріумфує на ЧЄ. У фіналі в Ліньяно представниця Миколаєва в напруженій боротьбі здолала гречанку Вассиліку Вугіуку — 15:14, яка вибила із медальної боротьби лідера світового рейтингу — росіянку Софію Велику.

Невдалі гойдалки

Невдалі гойдалки

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Без сумніву, після знущальницької перемоги української збірної над «зеленими» португалками налаштуватися на серйозного суперника було доволі складно. Не дивно, що старт другого поєдинку відбіркового етапу Євро­2013 на Землі Обітованій наші баскетболістки провалили. За дві стартові хвилини ізраїльтянки втекли у відрив — 8:0. Надалі ж підопічні Вадима Чечуро тільки й займалися тим, що наздоганяли опоненток.

ХРОНІКА

ХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Грати чи не грати

Грати чи не грати

Як не крути, але Донецьк із його п’ятизірковою «Донбас–Ареною» залиша­ється чужим для збірної Ук­раїни. Про нефартовість «шахтарської» арени для «синьо–жовтих» заговорили навіть «гірники» — Андрій П’ятов та Ярослав Ракицький. До речі, показово, що в матчі проти французів на полі в Донецьку був лише один донеччанин, і той — воротар. Проте з англійцями сьогодні доведеться грати знову в столиці Донбасу.

Всі статті рубрики