ФУТБОЛЬНА МОЗАЇКА

19.06.2012

Спаринги

Контрольні матчі. «Динамо» (К) — «Кематен» (Австрія, 4­та ліга) — 13:0 (Мехмеді — 4, Дуду — 2, Ескобар — 2, Каверін — 2, Кравець, Буяльський, Хльобас), «Металург» (Д) — «Урал» (Росія) — 0:0, «Чорноморець» — «Совіньйон» (аматори) — 7:1.

Жінки

Відбірковий турнір Євро­2013. Група 5. Україна — Фінляндія — 1:2 (Ходирєва, 69 — Таллонен, 35, 85).

Турнірне становище після 5 турів: Фінляндія — 13, Білорусь — 10, Україна, Словаччина — 7, Естонія — 0 (6 матчів).

Відділ кадрів

Півзахисник Карлос Корреа, який виступав за київське «Динамо» з 2006 року, залишив команду. Про це повідомив офіційний сайт столичного клубу. Надалі Корреа виступатиме на батьківщині в Бразилії.

За шість сезонів у чемпіонатах України Корреа провів 75 матчів і забив 12 м’ячів; двічі ставав чемпіоном України (2007, 2009), володарем Кубка (2007) і Суперкубка (2006).

* * *

Новим­старим керманичем «Карпат» знову став Павло Кучеров, який упродовж кількох місяців попереднього сезону виконував обов’язки головного тренера. Юрій Дячук­Ставицький, під орудою якого «біло­зелені» зберегли прописку в прем’єр­лізі, координуватиме роботу всіх команд клубу.

* * *

«Дніпро» готовий віддати Євгена Коноплянку в один iз клубів, що є лідерами англійського футболу, за 10 мільйонів євро. Caме таку відповідь отримали лондонські «Арсенал» і «Челсі», що звернулися із запитом до дніпропетровців, інформує сайт Terrikon.com. Крім того, не виключено, після Євро­2012 у півзахисника з’являться пропозиції з Італії. Контракт Євгена у «Дніпрі» закінчується в грудні 2013­го.

* * *

Київський «Арсенал» відпустив як вільних агентів воротаря Сергія Погорілого та півзахисника Андрія Богданова. За деякими даними, Богданов близький до укладення контракту з «Динамо». До «канонірів» натомість офіційно приєдналися голкіпер Юрій Паньків та захисник Андрій Гітченко з «Олександрії».

Також повідомляється, що «Дніпро» пропонує забрати в Дніпропетровськ з «Арсеналу» нігерійського оборонця Майкла Одібе в обмін на хавбека Євгена Шахова.

* * *

Екс­очільника львів’ян Олега Кононова, який останнім часом працював спортивним директором «Севастополя», призначено головними тренером команди.

Надалі білоруський спеціаліст поєднуватиме обов’язки тренера та управлінця.

«Упевнений, що ми зможемо виконати завдання — повернутися до прем’єр­ліги. Ми докладемо максимум зусиль, аби наші вболівальники змогли через рік побачити кращі українські команди в себе вдома», — окреслив план роботи Кононов. Попередньому «коучу» Сергію Пучкову не вдалося вивести «Севастополь» в еліту — «моряки» завершили чемпіонат у першій лізі на третьому місці.

* * *

Воротар збірної України Андрій Дикань, який через перелом кісток лиця не зміг взяти участь в Євро, вже повернувся до тренувань. Тепер український страж воріт московського «Спартака» гратиме в спеціальний масці, аби захиститися від повторення інциденту.

Відзначимо, що підготовку до наступного сезону «червоно­білі» розпочали з новим тренером — іспанцем Унаї Емері, який донедавна працював із «Валенсією». Разом із «кажанами» 40­річний фахівець три останні роки вигравав «бронзу» іспанської першості та одного разу (2012) дійшов до півфіналу Ліги Європи.

Втрати

У Франції після перегляду матчу Україна — Франція помер відомий спортивний коментатор Тьєрі Ролан. 74­річний чоловік, який мав проблеми із серцем, планував коментувати матчі «Ле бльо» з місця подій, проте незадовго до старту Євро відчув себе зле й відмовився від поїздки. За свідченням лікарів, у Ролана не витримало серце.