ЄВРОХРОНІКА

19.06.2012

УЄФА покарала росіян

Після матчів третього туру в групі А обійшлося без фанатських сутичок, хоча напередодні повідомлялося, що помститися полякам їде велика група футбольних хуліганів із Росії. Перед грою росіян із греками та після неї польська поліція затримала 72 уболівальників з РФ, але — переважно за перебування у сильно нетверезому стані.

Можливо, російських розбишак зробили смирнішими санкції УЄФА. Напередодні Європейський футбольний союз оштрафував РФС ще на 30 тис. євро за безпорядки, вчинені фанами з Росії під час матчу з Польщею. Раніше російській федерації «впаяли» штраф на суму 120 тис. євро — за бійки перед грою — та шість очок умовного стягнення з команди Росії у відборі на ЧЄ–2016 (якщо фани вгамуються, команда залишиться при всіх набраних ігрових балах).

Німецькі фанати зібрали гроші для української лікарні

Група німецьких любителів футболу з міста Юберлінген зробила подарунок Українському дитячому центру клінічної токсикології. Фани «бундестіму» зібрали 4 тисячі євро і передали нашій медичній установі, повідомляє Euronews.

«Ми знаємо, що тут ще існує велика потреба, що на певне обладнання не вистачає грошей. Діти страждають у всьому світі, там, де ми живемо, і тут, в Україні. Ми б хотіли допомогти дітям, які мають не так багато, як наші. Кожне євро, кожна гривня підуть на користь», — сказав представник фан–руху Юберлінгена.

На ці гроші центр планує закупити витратні матеріали, пульсоксиметри, прилади для вимірювання гемоглобіну.