Невдалі гойдалки

19.06.2012

Без сумніву, після знущальницької перемоги української збірної над «зеленими» португалками налаштуватися на серйозного суперника було доволі складно. Не дивно, що старт другого поєдинку відбіркового етапу Євро­2013 на Землі Обітованій наші баскетболістки провалили. За дві стартові хвилини ізраїльтянки втекли у відрив — 8:0. Надалі ж підопічні Вадима Чечуро тільки й займалися тим, що наздоганяли опоненток.

Гра багато в чому нагадувала гойдалки: наблизившись до господарок на відстань одного влучного кидка, в діях «синьо­жовтих» траплявся спад — і знову «гандикап» зростав. На велику перерву наші пішли, програючи 28:35.

Другу половину зустрічі більш вдало почали вже українки, відставання скоротилося до трьох пунктів. Однак це був останній вдалий відрізок у виконанні наших співвітчизниць. Із кожною хвилиною, яка наближала фінальну сирену, відрив збірної Ізраїлю зростав і до завершення матчу становив 15 пунктів.

Відтак наші дівчата зазнали першої поразки в групі. Наступний матч підопічні Чечуро проведуть із лідерками відбору — білорусками, які виграли обидві стартові зустрічі.

Григорій ХАТА

 

ТАБЛО

Жінки. Відбір на Євро­2013. Група А. Ізраїль — Україна — 73:58 (Дорон (28) — Ягупова (14), Курасова (12)).

* * *

НБА. «Плей­оф». Фінал. «Маямі» — «Оклахома» — 91:85 (серія — 2:1).

 

А ТИМ ЧАСОМ...

Першим новачком маріупольського «Азовмашу» в літнє міжсезоння став перспективний центровий Кирило Натяжко. Останні три сезони 21­річний українець провів у США, виступаючи в студентській лізі за університет Аризони.