Грати чи не грати

19.06.2012
Грати чи не грати

Андрій Шевченко.

Як не крути, але Донецьк із його п’ятизірковою «Донбас–Ареною» залиша­ється чужим для збірної Ук­раїни. Про нефартовість «шахтарської» арени для «синьо–жовтих» заговорили навіть «гірники» — Андрій П’ятов та Ярослав Ракицький. До речі, показово, що в матчі проти французів на полі в Донецьку був лише один донеччанин, і той — воротар. Проте з англійцями сьогодні доведеться грати знову в столиці Донбасу.

«Виграємо чи ні, не знаю, але повну самовіддачу всіх футболістів гарантую. Не допущу жодного натяку на безвольну гру. Інакше народ нас не зрозуміє», — пообіцяв Олег Блохін.

Щоб команда краще адаптувалася до донецького клімату, у штабі збірної вирішили перебазуватися з Кончі–Заспи до столиці Донбасу. У неділю збірна провела показове тренування на стадіоні «Металург». На трибунах зібралося півтори тисячі вболівальників. Футболісти відповіли на питання ЗМІ.

Однак головної зірки — Андрія Шевченка — публіка так і не побачила. Після гри з «триколірними» далася взнаки стара травма коліна, яка може поставити під сумнів появу Шеви в матчі з англійцями. «Коліно напухло. У ньому стала збиратися рідина. Зараз ним займаються медики: йому постійно проводять процедуру кріотерапії з лімфодренажем, призначені протизапальні препарати», — розповів лікар команди Леонід Миронов. Однак уже вчора інформація ескулапів мала більш обнадійливі обриси. «Андрій почувається краще й сам повинен вирішити — грати йому чи не грати. Шанси вийти на поле? 50 на 50», — каже Миронов.

Без Шеви буде важко, проте наші виглядають оптимістами. «У нас схожа з греками ситуація — потрібно просто перемогти», — каже Андрій Воронін. І хоча англійці — не хлопчики для биття, до того ж після дискваліфікації повернеться у гру Уейн Руні, проте шанси в наших — зовсім не примарні. Букмекерська контора «Вільям Хілл» пропонує такі коефіцієнти: перемога України — 3.40, Англії — 2.15, нічия — 3.34.

«Англія сильна команда, але з нею можна грати», — резюмує Марко Девич.

 

З ІНШОГО БОКУ

Ендрю Керролл,
нападник збірної Англії :

— Ми раді, що в матчі проти українців Уейн Руні повертається до складу. Тренер хоче, щоб ми перемогли, тож немає ніякої установки на нічию. Навіть якщо будемо вести в рахунку в другому таймі.