Колекційна трійка

19.06.2012
Колекційна трійка

Третє європейське «золото» миколаївської шаблістки Ольги Харлан. (Фото з сайту Федерації фехтування України.)

На європейській першості з фехтування, що минулого тижня почалася в італійському місті Ліньяно, українські спортсмени вже здобули дві нагороди. У індивідуальному турнірі шаблісток уже третій у кар’єрі євротитул виборола Ольга Харлан. Після перемоги в 2009 році у Пловдиві наша олімпійська чемпіонка другий рік поспіль тріумфує на ЧЄ. У фіналі в Ліньяно представниця Миколаєва в напруженій боротьбі здолала гречанку Вассиліку Вугіуку — 15:14, яка вибила із медальної боротьби лідера світового рейтингу — росіянку Софію Велику.

А от подруги Харлан по команді не змогли підтримати медальний почин своєї більш іменитої колеги. Галина Пундик та Олена Хомрова програли в 1/16 фіналу, Олена Жовнір пройшла на крок далі. Сподіватимемося, що ранній виліт трьох українок у «індивідуалці» допоможе їм зекономити сили на командний турнір.

Підтвердив високий клас вітчизняної школи шаблістів Андрій Ягодка, який здобув «бронзу» в чоловіків. Цікаво, що на шляху до п’єдесталу наш співвітчизник здолав одразу двох італійців, проте в боротьбі за фінал поступився французові Боладе Аппіті (10:15).