Жорик ставить на Україну

19.06.2012
Жорик ставить на Україну

Жорик переконливо підтверджує свій прогноз. (Фото Володимира Притискача.)

Мода на тварин — провидців футбольних матчів, яку започаткував нині вже покійний німецький восьминіг Пауль, чимдалі набирає обертів. На нинішньому фінальному турнірі Євро–2012 в іпостасі «оракулів» уже засвітилися російський кіт Жора (10 вгаданих результатів матчів із 16), харківський тхір Фред (8 із 16) та київський кнур Фунтик (6 із 16).

У Дніпропетровську ж до цієї когорти «прогнозистів» приєдналася морська свинка Жорик, яку вчора доволі амбітно презентували в інформаційному агентстві «Дніпро–пост». Дебютантка серед провидців продемонструвала гідний результат — 5 точних прогнозів із 8.

В активі дніпропетровського Жорика, зокрема, вже вгадані результати матчів Україна — Швеція, Німеччина — Нідерланди, Португалія — Данія... Цього разу морській свинці запропонували визначити результат у матчі нашої збірної з англійцями. Жорику запропонували три посудини з порізаною морквою, на яких написали «Україна», «Англія» та «Нічия». І морська свинка рішуче кинулася уминати вміст першої з мисок.

Отож принаймні Жорик вселив у наші вболівальницькі душі оптимізм. До слова, звірятко передбачило й іще більш сенсаційні перемоги Ірландії над Італією та Хорватії над Іспанією у вчорашніх двобоях.