ХРОНІКА

19.06.2012

Теніс

Провідна українська тенісистка Катерина Бондаренко стала автором сенсації вчорашнього дня на турнірі WTA в Хертогенбосху (Голландія, призові — 220 тис. дол.). У першому колі Катя обіграла фіналістку недавнього «Ролана Гарроса», італійку Сару Еррані, в якої другий номер посіву й 10­й рейтинг у світі. Рахунок вольової переваги Бандаренко — 5:7, 6:3, 6:4, причому у вирішальному сеті українка виграла п’ять геймів поспіль.

Наступною суперницею Бондаренко­молодшої стане чотириразова переможниця турнірів «Великого шолома» бельгійка Кім Клійстерс.

Решта наших співвітчизників . зупинилися ще на стадії відбору. У Хертогенбосху в жінок Юлія Бейгельзімер програла у фіналі кваліфікації росіянці Дар’ї Гавриловій — 6:7, 4:6, а в чоловіків (призові — 450 тис. дол.) Денис Молчанов склав зброю у другому раунді відбору перед росіянином Михайлом Ледовських.
На турнірі в Істборні (Велика Британія) Ілля Марченко так само у другому колі кваліфікації поступився Маринко Матошевичу з Австралії.

* * *

Учора в Лондоні стартувала кваліфікація Уїмблдонського турніру. Цього року його призовий фонд становить 14,6 млн. фунта стерлінгів. У перший день відбору на корт вийшов один українець — Сергій Бубка­молодший. Його матч з американцем Роббі Джінепрі закінчився після підписання цього номера «УМ» до друку.

Дзюдо

Українські дзюдоїсти здобули три нагороди на Кубку Європи у словенському місті Цельє. Цей турнір став контрольним стартом перед Олімпійськими іграми та визначив ще двох членів української олімпійської команди. У ваговій категорії до 90 кг ліцензію здобув ветеран Роман Гонтюк (йому вистачило п’ятого місця), а у вазі 100 кг — Артем Блошенко, який упевнено здобув золоту медаль.

«Золото» здобув також Станіслав Бондаренко (понад 100 кг), у Артема Василенка у вазі до 81 кг — «бронза».

Стрибки у воду

На етапі Гран­прі в Мадриді українки Анастасія Недобіга та Вікторія Кесар здобули «бронзу» у синхронних стрибках із триметрового трампліна.

Гандбол

Після того як Голландія відмовилася приймати континентальну гандбольну першість серед жінок, новим господарем Євро­2012 стала Сербія.

Турнір найсильніших збірних Старого світу, на який пробилася й українська команда, пройде 4—16 грудня в чотирьох сербських містах.

Підтримка

21 липня під час церемонії проводів національної збірної на Олімпіаду до Лондона вперше відзначать День фаната України. Відповідну ініціативу компанії МТС підтримав Національний олімпійський комітет.