Ширше, чистіше, щиріше

19.06.2012
Ширше, чистіше, щиріше

Братання шведів, англійців та українців у київській фан–зоні. (Фото Данила ІВАНІВА.)

140 тисяч уболівальників стежили минулої п’ятниці у фан–зоні в центрі Києва за матчем Україна — Франція. З огляду на величезний наплив людей, організатори розглядають питання про розширення меж фан–зони. На думку представників УЄФА та столичної влади, особливо гостра необхідність у розширенні виникне напередодні фіналу чемпіонату Європи, повідомляється на офіційному порталі Київської міськадміністрації.

Якщо наразі фан–зона починається від Майдану і сягає вулиці Богдана Хмельницького, то надалі її можуть продовжити до Бессарабської площі — ще на 120 метрів, аби прийняти ще 20 тисяч фанів. «Ми встановимо додатковий екран, перенесемо паркан і вхідну групу. Крім того, залучимо додатково охорону та прибиральників», — говорить організатор фан–зони Сергій Харьков.

Попри аншлаг і поразку збірної України, на матчі другого туру у фан–зоні обійшлося без ексцесів. Міліція не зафіксувала порушень закону. Пити алкоголь у громадських місцях наразі дозволено, при цьому ціна півлітри пива «1715» — 15 грн., його із задоволенням споживають і шведи, й англійці, і французи, й українці, залишаючи по собі гори порожнього пластику.

У середу київська фан–зона відкриється для відвідувачів на годину пізніше — о 16:00 — у зв’язку з генеральним прибиранням. Клінінгові та комунальні служби міста вичищатимуть кожен закуток Хрещатика, прибиратимуть майданчики під торговельними наметами та іншими конструкціями, встановленими у периметрі фан–зони, вимиватимуть санвузли та тротуари, інформує прес–служба КМДА.

Саме з 20 червня у фан–зоні починається серія зіркових концертів. О 19:00 середи виступатиме відома джазова співачка Ніно Катамадзе та популярний грузинський гурт Mgzavrebi. Вартість квитків у концертну зону (перед сценою) — 150 грн.

26 червня на головній сцені виступатиме Taboo з американського гурту Black Eyed Peace, а 30 червня — Елтон Джон.

 

ВІДГУК

Посол Німеччини в Україні Ганс Юрген Гаймзьот відзначає гостинну і теплу атмосферу в ході проведення Євро–2012. Про це він написав у своєму блозі. «Українці, більшість з яких ніколи не бачили так багато іноземців відразу, всюди радо приймають своїх гостей, демонструючи, як і очікувалося, свою гостинність і люб’язність», — відзначає Гаймзьот після прогулянки центром міста.

Посол високо оцінив акуратність і організованість українців: «Коли проходиш по парку Тараса Шевченка, впадають в око жовто–сині вболівальники, які піднімаються з газонів, щоб віднести свої порожні пляшки у сміттєві кошики. Поведінка, яка дійсно є прикладом для наслідування».

В цілому німецький амбасадор висловив задоволення масовим знайомством іноземців з Україною.