Дебати на «Олімпійському» (наживо)

11:41, 19.04.2019
Дебати на «Олімпійському» (наживо)

Кандидати у президенти Петро Порошенко та Володимир Зеленський під час дебатів на "Олімпійському" відповідатимуть на 3 питання кожен.

 

Про це "Українській правді" повідомило джерело близьке до переговорів.

 

Вести дебати будуть журналісти Андрій Куликов, запропонований штабом Порошенка, та Олена Фроляк від штабу Зеленського.

 

Дебати почнуться з 5-хвилинних промов кожного із кандидатів, після цього кожен відповість на 3 запитання модераторів, матиме по 1 хвилині, щоб поставити своє, і по 5 хвилин, щоб відповісти на питання опонента.

 

 

 

Від Порошенка і Зеленського буде по 3 артисти, які виступатимуть по черзі, поки на стадіон будуть заходити люди.

 

Водночас, джерела як в команді Порошенка, так і в команді Зеленського скаржаться одне на одного.

 

 

У групі Порошенка виданню сказали, що "зелені йдуть по бєспрєдєлу", натомість у команді Зеленського звинувачують штаб опонента у регулярному висуненні нових умов: "Вони постійно щось міняють, кожна година нова умова".

 

Пропуск на НСК "Олімпійський", де 19 квітня відбудуться дебати кандидатів у президенти, розпочнеться о 16:00, з собою треба мати документи і бути готовим до перевірки речей.

 

"Пропуск на стадіон почнеться з 16-ї години, коли розпочнеться концертна програма. Допуск у фан-зону буде перекритий за 10 хвилин до початку дебатів", - сказав  начальник поліції Києва Андрій Крищенко.

 

Він додав, що на громадян чекатиме кілька перевірок: металеві рамки з ручними металодетекторами на підході до "Олімпійського", а також перевірки в чаші стадіону. 

 

 

"Підозрілі речі ми будемо вилучати, а громадян не допускати до місця проведення заходу, незважаючи на запрошення чи білети. На заході заборонено використання будь-якої символіки, окрім державних прапорів. При цьому проносити їх можна тільки у вигляді полотнищ", - сказав Крищенко.

 

Він наголосив, що це робиться задля безпеки.

 

Як повідомляє Інформатор, люди зранку почали збиратися біля стадіону.

 

На питання, чому так рано, вони не дуже налаштовані відповідати.

 

 

 

 Навколо стадіону повно поліції.

 

 

На трьох станціях Київського метрополітену обмежено рух пасажирів. Так, станція метро "Олімпійська" не працює на вхід та вихід, станція "Палац спорту" - на вихід, а станція "Льва Толстого" - на вхід.

 

 

 

Окрім того, у центрі Києва з вечора четверга частково обмежили рух транспорту через дебати кандидатів у президенти. 

 

Обмеження діятимуть до закінчення дебатів на наступних локаціях:

 

- Троїцька площа;

 

- площа біля квиткових кас "Палацу Спорту";

 

- вул. Еспланадна (від перехрестя з вул. Басейна до вул. Саксаганського);

 

- вул. Саксаганського (від перехрестя з вул. Еспланадна до перехрестя з вул. Шота Руставелі);

 

Нагадаємо, в середу ввечері, 3 квітня, кандидат у президенти Володимир Зеленський записав зухвале відеозвернення, де вимагав дебатів з чинним президентом Петром Порошенком на стадіоні НСК "Олімпійський" у Києві замість студії Суспільне.ua, як того вимагає закон про вибори, а також здати аналізи на наркотики та алкоголь.

 

Президент Порошенко о 3:37 ранку четверга записав відео у відповідь, де погодився з умовою Зеленського щодо проведення дебатів на Олімпійському. "Стадіон, так стадіон", - сказав президент. При цьому він дав зрозуміти Зеленському, що настроєний на серйозну розмову про майбутнє України.

 

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Зеленський пішов у президенти всупереч дружині

 

Наступного дня Зеленський оприлюднив чергове відео, де запропонував стати ведучою дебатів Юлії Тимошенко, проте вона проігнорувала його пропозицію.

 

Петро Порошенко у свою чергу закликав Зеленського не боятися дебатів. "Це не страшно, це нормальна політична традиція", - сказав Порошенко, попросивши не ставити більше умови, а прийти на спілкування віч-на-віч.

 

Пізніше Петро Порошенко закликав кандидата Володимира Зеленського прийти на дебати на Олімпійський стадіон 14 квітня, однак Володимир Зеленський наполягає, що дебати повинні відбутися в п'ятницю, 19 квітня.

 

У команді Петра Порошенка заявили, що президент Петро Порошенко згодний на дебати у будь-який день, зокрема і 19 квітня, як пропонував Володимир Зеленський.

 

14 квітня Петро Порошенко, як і обіцяв, приїхав на НСК "Олімпійський", аби провести дебати з кандидатом у президенти України Володимиром Зеленським. Проте Зеленський на стадіон не прибув. Після дебатів, що не відбулися, Петро Порошенко запросив людей, які прийшли під стіни НСК, всередину на трибуни стадіону. Там вони разом заспівали гімн України.
 
 
Президент Порошенко також називає вибори без дебатів купівлею "кота в мішку", адже досі невідомо, що конкретно збирається робити на посаді президента Володимир Зеленський.
 
Також Порошенко заявив, що хоче почути від Зеленського, чому його підтримують деякі російські політики, а також українські, що втекли до Росії.

 

16 квітня команди кандидатів у президенти Петра Порошенка і Володимира Зеленського уклали тристоронню угоду з НСК "Олімпійський".

 

У команді Зеленського заявили, що через велику кількість охочих забронювати квитки на його дебати з Петром Порошенком стаються перебої у роботі сервісу. Зазначається, що менш ніж за півдоби від початку розповсюдження безкоштовних квитків на дебати за участю Зеленського і Порошенка люди нібито вже забронювали 12 тисяч місць.

 

У штабі Порошенка зазначили, що прихильники кандидатів у Президенти на дебатах 19 квітня мають бути присутні на НСК "Олімпійський" пропорційно 50 на 50.

 

Нагадаємо, за результатами першого туру виборів, що відбувся 31 березня 2019 року, Володимир Зеленський лідирує з результатом 30,24%, за нього віддали голоси 5 713 825 українців. 



На другому місці фінішував чинний президент України Петро Порошенко, який набрав 15,95% або 3 014 538 голосів виборців.