Ткаченко користується будинком на Трухановому острові не один рік

11:17, 05.11.2019

Народний депутат від "Слуги народу", колишній гендиректор "1+1 Media" Олександр Ткаченко користується будинком на Трухановому острові у Києві щонайменше з 2016 року, хоча досі не декларував цього.

 

Такий висновок роблять журналісти проекту Bihus info на підставі фотографій в соцмережах самого Ткаченка та його дружини Анни.

 

Так, знімки з озером і сусідніми будинками та територіями публікувалися у різні сезони, починаючи з 2016 року.

 

На думку журналістів, це свідчить про "систематичне використання" Ткаченками цього будинку в рекреаційній зоні щонайменше протягом уже трьох років.

 

Нагадаємо, Ткаченко сказав спершу, що цей будинок він орендував "не інколи, а цього року", а знімки потім пояснив так: "Ми там періодично бували, не секрет".

 

Щодо декларування нардеп заявив: "За 2019 буде вказано у декларації – і в кого орендую, і скільки сплачую. Це не таємниця. Усьому свій час".

 

Журналісти наголошують, що будинок розташований на спортивній базі незаконно – і про це програма "Гроші" на "1+1" ще у 2015 році випустила матеріал.

 

У 1994 році Київрада виділила землю на Трухановому острові для водноспортивної бази, потім кілька разів подовжувала оренду.  

 

У договорі за 2016 рік вартість 4 га значилася 32 млн 257 тис гривень, а вартість оренди – майже мільйон гривень (3%). Оренда передбачалася на 15 років.

 

У 2018 році Київрада подовжила угоду на оренду, але вартість майна знизилася до 18 млн гривень – і, відповідно, удвічі подешевшала оренда. При цьому в документах на цю ділянку міської землі з'явилася приватна будівля у 400 кв м.

 

У реєстрі речових прав на нерухоме майно цей будинок значиться як нежитлова адміністративна будівля.

 

Власником будівлі виявився Денис Копилов – президент інвестиційної компанії ТОВ "Учбово-спортивний комерційний клуб "Україна".

 

Денис Копилов підтвердив, що здає в оренду Ткаченку будинок, який раніше нібито мусив викупити. Але ніяких проблем у цьому Копилов не вбачає.

 

Як повідомляла УМ, журналісти Bihus.ibfo опублікували матеріал про те, що Ткаченко чи то користується, чи то володіє маєтком у природоохоронній зоні на Трухановому острові: на ділянці 4 га розташований великий будинок і два менших та озерце.

 

Цю ділянку місто передало в оренду на 15 років під водно-спортивний комплекс ТОВ "Учбово-спортивний комерційний клуб "Україно". Це земля лісогосподарського призначення – і будувати житло на ній заборонено.

 

У травні 2018 року Ткаченко теж публікував фото на фоні будинку на Трухановому острові. Але в декларації за 2018 рік інформації про цей будинок не було.

 

Нагадаємо, Ткаченко вказав у декларації, що претендує на посаду голови КМДА

 

Із листування пранкера Джокера від імені генпрокурора Руслана Рябошапки з нардепом Миколою Тищенком стало відомо, що у Ткаченка нульові шанси перемогти на виборах, 

 

Раніше Кабінет міністрів прем'єра Олексія Гончарука підтримав звільнення мера Києва Віталія Кличка з посади голови КМДА.

 

Голова Офісу президента Андрій Богдан стверджує, що його намагалися підкупити в інтересах Кличка. Він також заявив, що Кличко не контролює столичну раду, і свої групи в ній мають окремі "смотрящі". 

 

Кличко ж назвав заяви Богдана про корупцію в столиці добіркою пліток і маніпулятивних домислів. Він звернувся до Національного антикорупційного бюро з проханням відкрити кримінальне провадження за цим фактом і перевірити твердження Богдана.

 

Суперечки між очільниками ОПУ і КМДА тривали відтоді, коли команда Зеленського вирішила розділити повноваження мера і голови столичної міськдержадміністрації.

 

Пізніше Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт «Про столицю», який зокрема передбачає розділення повноважень мера Києва та голови КМДА, створення Київського магістрату, виконавчого органу влади, ліквідацію райдержадміністрацій та створення районних рад. 

 

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що законопроект про столицю, авторства нардепів "Слуги народу" на чолі з Олександром Ткаченком, спрямований проти киян.

 

Кличко подав у Верховну Раду альтернативний законопроєкт про столицю.

 

Мер Кличко заявив, що глава Офісу президента Андрій Богдан, його партнер Андрій Вавриш і нардеп, екс-гендиректор 1+1 Олександр Ткаченко пропонують політичні дивіденди депутатам Київради в обмін на саботаж роботи органу.