Ткаченко вказав у декларації, що претендує на посаду голови КМДА

18:16, 07.10.2019
Ткаченко вказав у декларації, що претендує на посаду голови КМДА

Народний депутат від "Слуги народу" Олександр Ткаченко подав декларацію в НАЗК на посаду голови Київської міської державної адміністрації.

 

Про це йдеться в його декларації, оприлюдненій в публічному реєстрі.

 

Зокрема він зазначив у графі "місце майбутньої роботи чи проходження служби для кандидатів" Київську міську державну адміністрацію. Посада,  на яку Ткаченко претендує, - очільник.

 

Олександр Ткаченко - ексгенеральний директор групи компаній "1+1", а нині - нардеп і голова Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики.

 

Раніше Ткаченко відмовився коментувати, чи балотуватиметься на мера Києва.

 

Як повідомляла УМ,  Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт «Про столицю», який зокрема передбачає розділення повноважень мера Києва та голови КМДА, створення Київського магістрату, виконавчого органу влади, ліквідацію райдержадміністрацій та створення районних рад. 

 

Раніше мер Києва Віталій Кличко заявив, що законопроект про столицю, авторства нардепів "Слуги народу" на чолі з Олександром Ткаченком, спрямований проти киян.

 

Кличко подав у Верховну Раду альтернативний законопроєкт про столицю.

 

Нагадаємо, Кабінет міністрів прем'єра Олексія Гончарука підтримав звільнення мера Києва Віталія Кличка з посади голови КМДА.
 
 
 

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що Віталій Кличко був звільнений з посади голови Київської державної адміністрації через його зв’язки з Вадимом Столаром, якого пов’язують із забудовними схемами в столиці.

 
 
 

Як відомо, попередній склад уряду Володимира Гройсмана відставку Кличка розглядати відмовився.

 

Голова Офісу президента Андрій Богдан стверджує, що його намагалися підкупити в інтересах Кличка. Він також заявив, що Кличко не контролює столичну раду, і свої групи в ній мають окремі "смотрящі". За словами Богдана, до нього приходила людина нібито від одного зі "смотрящих" і пропонувала розділити награбовані бюджетні гроші столиці навпіл.

 

Кличко ж назвав заяви Богдана про корупцію в столиці добіркою пліток і маніпулятивних домислів. Він звернувся до Національного антикорупційного бюро з проханням відкрити кримінальне провадження за цим фактом і перевірити твердження Богдана.

 

Суперечки між очільниками ОПУ і КМДА тривали відтоді, коли команда Зеленського вирішила розділити повноваження мера і голови столичної міськдержадміністрації.

 

Зокрема міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що зустрівся з президентом Володимиром Зеленським, який підтвердив йому чутки про розділення повноважень мера столиці і очільника Київської міської державної адміністрації.

 

Мер Києва зазначив, що в розмові з Зеленським наголосив на тому, що позбавлення обраного мера виконавчих повноважень - це повернення методів Януковича і позбавлення Києва самоврядування.

 

Гендиректор «1+1» Ткаченко таки хоче посунути Кличка з очільника Києва

 

Подільський райсуд Києва залишив без розгляду позов мера Києва Віталія Кличка та його брата Володимира проти телеканалу «1+1».