«Зрадник на зраднику»: Тищенко розповів пранкеру про ситуацію в «Слузі народу»

14:22, 04.11.2019
«Зрадник на зраднику»: Тищенко розповів пранкеру про ситуацію в «Слузі народу»

Із листування пранкера Джокера від імені генпрокурора Руслана Рябошапки з нардепом Миколою Тищенком стало відомо про ситуацію всередині фракції, про його протистояння з Ткаченком, а також про гроші в конвертах для депутатів президентської фракції.

 

Судячи по даті, початок листування Джокера з Тищенко відбувається в минулий пленарний тиждень напередодні секс-скандалу з депутатом Богданом Яременком, якого папараці сфотографували в момент, коли він домовлявся про зустріч з повією.

 

Джокер представляється Тищенко генеральним прокурором Русланом Рябошапкою. І починає вести з ним відверту задушевну розмову про світські і політичні події.

 

Тищенко активно вступив у листування. Він відверто описує важку внутрішню ситуацію у фракції.

 

А також ділиться непростими роздумами про своє майбутнє, яке може бути дуже важким, якщо і далі так буде йти.

 

 

Окрім цього, за словами Тищенка - екс-гендиректор 1+1 Олександр Ткаченко, наділений "манію величі". На одному з скрінів стає ясно, що таке ставлення в "Слузі народу" до Ткаченко не тільки у Тищенко і на ремарку пранкера, що у Ткаченка нульові шанси перемогти на виборах, Тищенко прямо повідомляє, що з Ткаченко партія Слуга народу програє вибори в Києві.

 

 

Тищенко також весь час скаржиться пранкеру на відсутність партійної дисципліни, і пропонує "Рябошапці" встановити її разом. "Зрадник на зраднику", - характеризує Тищенко ситуацію у фракції. 

 

 

Але далі розмова заходить у конкретну площину - зарплат у конвертах. Пранкер Джокер провокує Тищенко на відверту розмову з цієї теми і повідомляє депутату, що його однопартійці хотіли писати заяву про те, як він роздавав зарплату в парламенті, на що Тищенко лише уточнює: а чи багато їх було?

 

Генпрокурор повідомляє Тищенко, що його могли записати на відео в той момент, коли він роздавав гроші і просить його придумати щось, щоб особисто не роздавати депутатські гонорари. Тищенко просить поради, як це зробити. "Скажи пліз, поміняю тактику".

 

І намагається з'ясувати і липового прокурора, хто конкретно з однопартійців на нього доніс.

 

Зайшла мова про депутата Медянике, який обговорював, як він має намір через прокурорів вирішити питання з "океаном" і "цукром". Всупереч очікуванням, Медяника не виключили з фракції, а сам інцидент залишили безкарним.

 

Тищенко розповідає генпрокурору, що Медяник стояв перед ним на колінах, намагаючись пояснити, що справи йдуть інакше.