Кличко і Зеленський не домовилися щодо керування Києвом (відео)

16:21, 11.07.2019
Кличко і Зеленський не домовилися щодо керування Києвом (відео)

(кадр відео)

Міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що зустрівся з президентом Володимиром Зеленським, який підтвердив йому чутки про розділення повноважень мера столиці і очільника Київської міської державної адміністрації.
 
Про це Віталій Кличко сказав у відеозверненні, опублікованому у Facebook.
 
"Вчора ввечері у мене відбулася зустріч з президентом Зеленським. Говорили спокійно, президент підтвердив чутки про розділення повноважень. Голова КМДА - його вертикаль, і він туди збирається призначити свою людину", - сказав Кличко.
 
"Дякую, що пообіцяв, що я не з преси дізнаюся, коли це станеться", - додав він. 
 

Мер Києва зазначив, що в розмові з Зеленським наголосив на тому, що позбавлення обраного мера виконавчих повноважень - це повернення методів Януковича і позбавлення Києва самоврядування. 
 
"Коли мер виконує декоративну функцію, а містом управляє призначена зверху людина, яку кияни не обирають, яка, відповідно, перед громадою не несе жодних зобов'язань", - заявив Кличко.
 
За його словами, такого немає в жодній європейській столиці та в жодному місті. 
 
Він додав, що переконував президента в тому, що якщо так потрібно мати в Києві свого мера - нехай відбудуться дострокові вибори і кияни оберуть того, кому вони довіряють.
 
Як писала "УМ", мер Києва Віталій Кличко пообіцяв дострокові вибори мера Києва, якщо Верховна Рада прийме рішення про розподіл повноважень мера та голови Київської адміністрації.