Ткаченко виправдовується. що дім на Трухановому острові орендував

11:15, 23.10.2019
Ткаченко виправдовується. що дім на Трухановому острові орендував

Народний депутат від "Слуги народу" і претендент на посаду голови КМДА Олександр Ткаченко заявляє, що лише орендував на пів року дім на Трухановому острові у Києві.

 

Про це у коментарі "Українській правді" з приводу публікаії у Bihus.ibfo повідомив Ткаченко.

 

"По перше, я не володію будинком. По друге, орендую його, і не той, який на фото, а інший. По третє, орендував його цього літа. Я неодноразово бував на Трухановому острові, займався там спортом. Місце чудове, тому в цьому році ми з дружиною вирішили орендувати на літній період там будинок. Договір оренди підписали на пів року ще в травні цього року. Тому оренда буде відображена в декларації за поточний рік", - сказав він.

 

Як повідомляла УМ, журналісти Bihus.ibfo опублікували матеріал про те, що Ткаченко чи то користується, чи то володіє маєтком у природоохоронній зоні на Трухановому острові: на ділянці 4 га розташований великий будинок і два менших та озерце.

 

Цю ділянку місто передало в оренду на 15 років під водно-спортивний комплекс ТОВ "Учбово-спортивний комерційний клуб "Україно". Це земля лісогосподарського призначення – і будувати житло на ній заборонено.

 

У травні 2018 року Ткаченко теж публікував фото на фоні будинку на Трухановому острові. Але в декларації за 2018 рік інформації про цей будинок не було.

 

Нагадаємо, Ткаченко вказав у декларації, що претендує на посаду голови КМДА

 

Раніше Кабінет міністрів прем'єра Олексія Гончарука підтримав звільнення мера Києва Віталія Кличка з посади голови КМДА.

 

Голова Офісу президента Андрій Богдан стверджує, що його намагалися підкупити в інтересах Кличка. Він також заявив, що Кличко не контролює столичну раду, і свої групи в ній мають окремі "смотрящі". 

 

Кличко ж назвав заяви Богдана про корупцію в столиці добіркою пліток і маніпулятивних домислів. Він звернувся до Національного антикорупційного бюро з проханням відкрити кримінальне провадження за цим фактом і перевірити твердження Богдана.

 

Суперечки між очільниками ОПУ і КМДА тривали відтоді, коли команда Зеленського вирішила розділити повноваження мера і голови столичної міськдержадміністрації.

 

Пізніше Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт «Про столицю», який зокрема передбачає розділення повноважень мера Києва та голови КМДА, створення Київського магістрату, виконавчого органу влади, ліквідацію райдержадміністрацій та створення районних рад. 

 

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що законопроект про столицю, авторства нардепів "Слуги народу" на чолі з Олександром Ткаченком, спрямований проти киян.

 

Кличко подав у Верховну Раду альтернативний законопроєкт про столицю.

 

Мер Кличко заявив, що глава Офісу президента Андрій Богдан, його партнер Андрій Вавриш і нардеп, екс-гендиректор 1+1 Олександр Ткаченко пропонують політичні дивіденди депутатам Київради в обмін на саботаж роботи органу.