Кличко звинуватив Богдана, Ткаченка та Варвиша в тиску на депутатів Київради

07:33, 10.10.2019
Кличко звинуватив Богдана, Ткаченка та Варвиша в тиску на депутатів Київради

(Фото: rbc.ua)

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що глава Офісу президента Андрій Богдан, його партнер Андрій Вавриш і нардеп, екс-гендиректор 1+1 Олександр Ткаченко пропонують політичні дивіденди депутатам Київради в обмін на саботаж роботи органу.

 

Відповідну заяву він зробив в інтерв'ю Радіо НВ, посилаючись на неназвані джерела.

 

Згідно з позицією Кличка, пропозиції саботувати роботу Київради робляться з метою його дискредитації і для того, аби показати його нездатність керувати цим органом.

 

«[Використовуються] підкуп, страх. Комусь там пообіцяли, що «якщо ви зараз будете нам підігрувати, на наступні вибори під прапором тієї партії, яка має велику підтримку, ви можете вже потрапити до наступних [лідерів] виборів як депутати. Якщо ні - у вас шансів бути обраним депутатом [немає] <...>. Пропозиції (те, що мені казали) приходили від персоналій; називались прізвища, які пов’язані з трьома людьми: Богдан, Вавриш, Ткаченко», — сказав мер Києва.

 

Як повідомляла УМ, Кабінет міністрів прем'єра Олексія Гончарука підтримав звільнення мера Києва Віталія Кличка з посади голови КМДА.
 
 

Голова Офісу президента Андрій Богдан стверджує, що його намагалися підкупити в інтересах Кличка. Він також заявив, що Кличко не контролює столичну раду, і свої групи в ній мають окремі "смотрящі". 

 

Кличко ж назвав заяви Богдана про корупцію в столиці добіркою пліток і маніпулятивних домислів. Він звернувся до Національного антикорупційного бюро з проханням відкрити кримінальне провадження за цим фактом і перевірити твердження Богдана.

 

Суперечки між очільниками ОПУ і КМДА тривали відтоді, коли команда Зеленського вирішила розділити повноваження мера і голови столичної міськдержадміністрації.

 

Пізніше Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт «Про столицю», який зокрема передбачає розділення повноважень мера Києва та голови КМДА, створення Київського магістрату, виконавчого органу влади, ліквідацію райдержадміністрацій та створення районних рад. 

 

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що законопроект про столицю, авторства нардепів "Слуги народу" на чолі з Олександром Ткаченком, спрямований проти киян.

 

Кличко подав у Верховну Раду альтернативний законопроєкт про столицю.