Богдан заявляє про протест Кличка щодо звільнення за тією ж процедурою, за якою він був призначений

14:35, 30.07.2019
Богдан заявляє про протест Кличка щодо звільнення за тією ж процедурою, за якою він був призначений

"Рішення КС стосувалося законодавства, яке абсолютно повністю змінено", - сказав керівник Офісу Президента Андрій Богдан на брифінгу. Про це передають Українські Новини.

 

Богдан повідомив, що двічі зустрічався з Кличком і просив того прибрати "смотрящих". "Кличко підтвердив, що не контролює Київську раду. Є 2-3 смотрящих, які контролюють групи депутатів. Якщо він не буде знаходити з ними компроміс, то у нього не буде більшості в Київраді і він не зможе бути ефективним мером", - сказав керівник Офісу.

 

Крім того, він заявив, що на нього "виходив один з адвокатів, смотрящих", який повідомив, що робота з місцевим бюджетом дозволяє отримувати 40 млн доларів на рік. "Попросив не рухати голову КМДА і запропонував поділити цей бюджет навпіл", - сказав він.

 

Богдан заявив, що цю інформацію буде передано правоохоронцям.

 

Також чиновник зазначив, що указом Президента Петра Порошенка Кличка було призначено на підставі ст.118 Конституції (призначається і звільняється головою держави за поданням уряду) і ч.2 ст.8 про місцеві державні адміністрації (призначається на строк повноважень Президента). Таким чином, на його думку, Кличко протестує проти звільнення за тією ж процедурою, за якою його було призначено.

При цьому Богдан повідомив, що на посаду голови КМДА є кілька кандидатур і "якщо народ побачить, що помінялися справи в Києві", то Кличка може бути перепризначено.

 

Раніше представники Кличка не з'явилися до ДБР, а Кабмін на найближчому засіданні розгляне звільнення Кличка.

 

Як повідомляла УМ, мер Києва Віталій Кличко заявив, що глава Офісу президента Андрій Богдан намагався змусити його координувати свої дії із забудовником Андрієм Вавришем або директором "1+1 медіа" Олександром Ткаченком. 

 

Кличко вчергове наголосив, що поділ посад і запровадження в столиці двовладдя буде неконституційним.