Борщ хочуть визнати об'єктом нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО

Борщ хочуть визнати об'єктом нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО

"Визнання борщу об'єктом нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО – поставить крапку у навмисно створених дискусіях щодо етнічної батьківщини рецепту страви. Як казала мені моя бабця, а їй – її бабця: борщ – український", - каже міністр культури Олександр Ткаченко.

Сметанкова ніжність і цікавий оселедець: особливі рецепти від Валентини Кузьмової з Хмельницького

Сметанкова ніжність і цікавий оселедець: особливі рецепти від Валентини Кузьмової з Хмельницького

У господинь зараз дуже відповідальна пора: продумати меню на різдвяно-новорічні свята. Бо пандемія пандемією, а свято має бути гарним, смачним і з дивами, вважають вони.

Теги: рецепт

Пелюстки-кальмари та ніжні капкейки: рецепти від Марти Лози з Тернополя

Пелюстки-кальмари та ніжні капкейки: рецепти від Марти Лози з Тернополя

Такі господині, як наша сьогоднішня порадниця Марта Лоза, напевне, переможниці й по життю, а не лише в кулінарних конкурсах. Але кулінарні конкурси, кулінарія загалом — це як одна з гілок дерева любові, яке плекає в собі 27-річна господиня.

Теги: рецепт

«Чоловік їсть і хвалить!» Рецепти особливих чебуреків і високого сирника від Ольги Василатій

«Чоловік їсть і хвалить!» Рецепти особливих чебуреків і високого сирника від Ольги Василатій

У родині пані Ольги — дуже струнка і чітка організація: кожен відповідає за свою частинку роботи. Наприклад, Юрій Петрович дегустує страви, пильнує за тим, щоб вони були смачними і ошатними.

Теги: рецепт

Яблука під снігом і дивина з капусти: рецепти Юлії Стець-Грещук зі Львівщини

Яблука під снігом і дивина  з капусти: рецепти  Юлії Стець-Грещук зі Львівщини

Як тільки хризантеми своїм барвистим цвітінням прикрасили клумби, господині, ніби змовляючись, почали пекти пляцок за рецептом Юлії Стець-Грещук із міста Пустомити, що на Львівщині, який так і називається «Хризантеми».

Теги: рецепт

Хрумкість у капусті, ніжність у паштетах: нові рецепти від Валентини Кузьмової з Хмельницького

Хрумкість у капусті, ніжність у паштетах: нові рецепти від Валентини Кузьмової з Хмельницького

У мене з нашою сьогоднішньою кулінарною порадницею Валентиною Кузьмовою відразу вималювалося спільне бажання: як тільки дивишся на пляцки — барвисті, кремово-ягідно-горіхові, з багатьма цікавими шарами і прошарками, хочеться навчитися такі пекти також.

Теги: рецепт