Шоколадна шарлотка з мультиварки: швидкий та смачний рецепт випічки з вишнями

31.08.2021
Шоколадна шарлотка з мультиварки: швидкий та смачний рецепт випічки з вишнями

Шарлотка з вишнями від Олени Хоменко. (Фото Олени ХОМЕНКО.)

Жителька міста Сміла, що на Черкащині, Олена Хоменко любить балувати свою родину всілякими смаколиками.

 

Улюблених страв у її чоловіка Віктора та донечок Даринки і Настуні чимало, особливо до душі їм вареники гречані з сиром, а ще полюбляють солодощі.

 

При цьому доньки підтримують мамині кулінарні захоплення і частенько їй допомагають. Настя завжди ліпить вареники, а Даринка недавно самотужки спекла шоколадний бісквіт.


«Нещодавно вирішила приготувати їм шоколадну шарлотку з вишнею. І скористалася рецептом Лілії Цвіт з інтернету», — розповідає «Україні молодій» пані Олена.

 


Каже, для шарлотки підійдуть і заморожені вишні. Але спочатку їх треба помити, додати цукор і гарно перемішати та поставити у холодильник на кілька годин.


«Вже коли вишні пустять сік, відтискаємо їх і додаємо 2 столові ложки манки. Все це старанно перемішуємо», — веде далі Олена Хоменко.


Потім збиваємо яєчні білки в піну, додаємо туди цукор, кладемо ще й ванільний цукор і збиваємо до густої маси.


Опісля в цю суміш кладемо жовтки і збиваємо все разом. Просіюємо у суміш какао, додаємо соду, не забудьте тільки погасити її оцтом, і засипаємо просіяне борошно.


«Все це перемішуємо міксером, тільки на низьких обертах, і додаємо сюди вишні з манкою та ще раз добре перемішуємо», — пояснює пані Олена.


Після приготування тіста змазати маслом мультиварку та викласти туди тісто з вишнями.


«Добре розрівнюю тісто і випікаю в режимі «Випічка» годину», — додає Олена Хоменко.

 

Вона наголошує, що шарлотка з вишнями готується дуже просто і швидко, а вдається на славу і дуже смакує всій родині.

 

Отож, якщо ви вирішили порадувати й себе шоколадною шарлоткою з вишнями, говорить Олена Хоменко, то беріть 5 яєць, 180 грамiв цукру і пакетик ванільного цукру (16 г), какао 40 г, соди 0,5 чайної ложки і столову ложку оцту та 120 грамiв борошна. Для начинки беремо вишні — 300г, 100­ г цукру і манки 2 столові ложки.