Юшка, лазанья, оладки з грибами і зернове печиво: рецепти Лілії Мурайко-Оліярник із Самбора
Що не кажіть, а родинна кулінарія — це чудово!
Що не кажіть, а родинна кулінарія — це чудово!
Напевне, багатьом знайома така ситуація: ніби й хочеш щось особливе приготувати, але сумніваєшся, чи впораєшся?
Снігопади для господинь — ще той виклик! Бо ж і хочеться помилуватися казковістю снігових заметілей, і родині час приділити, і приготувати щось особливе — якраз до погоди і до настрою.
Для господинь післясвятковий період — випробування на майстерність і натхнення.
Про особливості столування наших пращурів у дні свят детально розповідає етнографиня Лідія Артюх у книжці «Традиційна українська кухня в народному календарі», яка вперше була видана ще 2006 року.
Звісно, у пісні, яку винесено в заголовок, йдеться про велику родину нашого народу.
Взимку — свято за святом, причому великі, дуже гарні свята. І хочеться відповідно підготуватися, наготувати і напекти, але оскільки свят багато, то інколи здається, що кулінарні фантазії вичерпуються. «Не може такого бути!», — каже Лілія Цвіт, яку господині заслужено називають кулінарною феєю.
До Нового Року 2021 залишилось зовсім трішки, а це означає, що настав час складати святкове меню
У ці передсвяткові дні дорослі ні-ні та й починають вірити в дива.