«Не рецепт, а золото!» Як приготувати неперевершені тістечка до чаю

08:01, 13.02.2022
«Не рецепт, а золото!» Як приготувати неперевершені тістечка до чаю

Тістечка до чаю (Готуйте смачно з Марією Макарчук)

Торт «Наполеон» настільки популярний, що змушує майстрів кондитерської справи постійно створювати його варіації.

        

               Скажімо, ютуб-канал «Готуйте смачно з Марією Макарчук» пропонує рецепт тістечок, які витримані у найкращих традиціях знаменитого десерту, але випікаються набагато простіше.

 

         Інгредієнти для тіста:

 

- борошно   - 1 л;

- маргарин  - 400 г;

- жовтки     - 2 шт;

- сметана    - 500 мл;

- дрібка солі.

 

         Інгредієнти для крему:

 

- вершкове масло   - 400 г;

- згущене молока   - 400 г;

- печиво «Вушка»  - 200 г.

 

         Тісто для «Наполеончиків» найкраще замісити ввечері, оскільки перед випіканням його необхідно потримати у холодильнику протягом 10 – 12 годин.

 

         Саме тісто готується дуже просто. Відміряйте літровою банкою борошно, потріть у нього на крупній терці підмерзлий маргарин, додайте дрібку солі, а потім легенько перемішайте.

 

         Сметану (20 %) з жовтками збийте міксером, вилийте до сухої суміші, ще раз добре перемішайте і викладіть на стіл. Місити тісто довго не потрібно. Достатньо, аби воно стало однорідним і набуло форми кульки. Якщо у готовій масі буде помітною маргаринова стружка, не хвилюйтеся. Для даного рецепта – це норма.

 

          Загорніть тісто у кулінарну плівку і помістіть до холодильника. Наступного дня розріжте його на дві частини, розкачайте два коржі, завтовшки 5 мм, а потім виріжте формою тоненькі кружальця. Запікають їх у духовці 18 – 20 хвилин при температурі 200 градусів.

 

         Крем готується теж дуже просто. Збийте міксером вершкове масло, додайте до нього згущене молоко і ще раз збийте. Обидва ці інгредієнта повинні бути високої якості. За пів години до приготування вийміть їх з холодильника.

 

         Печиво «Вушка» помістіть до поліетиленового кулька і подрібніть качалкою так, аби утворилася розсипчаста присипка.  

 

         Процес формування «Наполеончиків» теж нескладний. Спочатку з’єднайте кремом два коржі, потім викачайте у цій же масі тістечка з усіх боків і нарешті присипте подрібненим печивом. Після цього ваші листкові смаколики будуть не лише дивовижно смачними, а й красивими та апетитними на вигляд.   

 

         Дивіться також рецепт смачного торту «Наполеон» із заварним кремом.