НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Австро–угорський тиждень Президента

Австро–угорський тиждень Президента

Європа стає ближчою — особливо цього тижня. На початку тижня у Києві гостював президент Угорщини Ласло Шойом, а вчора Віктор Ющенко навідався до Відня. Старі зв’язки – нові перспективи: підтримка євроатлантичних прагнень України, співпраця й обмін досвідом у проведенні футбольного Євро, спільні економічні проекти та інвестиції. А сьогодні в Україну прибуває Едвард Фенех–Адамі, президент Мальти, яка, до речі, віднедавна теж є членом Європейського Союзу.

Яке обличчя у фашизму?

Яке обличчя у фашизму?

«Я досі не можу відійти від того, що трапилося, — говорить мешканка Конотопу Зоя Шалівська. — Вважаю, те, з чим я зіткнулася, — просто садизм».
А складалося все буденно. Побачила в місті оголошення молодіжної громадської організації «Відроджена цитадель» про захід із вшанування пам’яті Романа Шухевича — доповідь та перегляд фільму «Нескорений». Пані Зоя, активна учасниця «Просвіти», хоча й дивилася цей фільм по центральних телеканалах, та разом із чоловіком вирішила відвідати захід у будинку культури.

Непокора і вибачення генерала

Непокора і вибачення генерала

Дивні речі відбуваються з окремими міліцейськими генералами. Адже такого ще не було, щоб керівник обласної міліції відкрито відмовився виконувати кадрові накази міністра внутрішніх справ. Так, ще минулої п’ятниці начальник УМВС у Закарпатській області генерал Віктор Чепак відмовився скасувати посаду начальника Ужгородського міськвідділу міліції, згідно з наказом міністра, й запровадити посаду спеціального заступника начальника обласної міліції, який мав керувати міліцією обласного центру. При цьому Ужгородський міськвідділ міліції мав бути реорганізований в управління.

Блокада є. Дороги життя — немає

Блокада є. Дороги життя — немає

«Та яке продовження сесії, про що ви говорите! Я квитки ще тиждень тому купив («путівку дістав», «готель забронював»)!». З таких розмов, які вели між собою в кулуарах парламенту депутати всіх без винятку фракцій, уже вчора вранці було очевидно: благородна ініціатива Партії регіонів продовжити поточну сесію ВР іще на тиждень приречена на провал. А з питань, на першочерговому розгляді яких наполягали, з одного боку, коаліція й передусім Блок Тимошенко, а з іншого — опозиція в особі «Регіонів», майже очевидною стала ще одна вже звична істина: на цьому тижні роботи в Раді не буде. Хоча вже у п’ятницю друга сесія ВР шостого скликання планово має закритися...

Розплата за «гестапо»

Розплата за «гестапо»

Надвечір понеділка, згідно з рішенням Одеського окружного адміністративного суду від 3 липня, на околиці селища Чорноморське Комінтернівського району було демонтовано наметове містечко активістів Прогресивної соціалістичної партії. Противники НАТО — «вітренківці» — стали тут табором 1 липня на знак протесту проти міжнародних військових навчань «Сі бриз–2008».

Всі статті рубрики