НОВИНИ ПЛЮС

09.07.2008

Убивці Гонгадзе сидітимуть, скільки й повинні були

Верховний Суд України відмовився скасувати вирок виконавцям убивства журналіста Георгія Гонгадзе — працівникам МВС Миколі Протасову, Валерію Костенку й Олександрові Поповичу. Як повідомляє УНІАН із посиланням на Валентину Теличенко, адвоката вдови Георгія — Мирослави Гонгадзе, колегія суддів Верховного Суду відхилила касаційні скарги підсудних і залишила в дії вирок Апеляційного суду Києва, за яким Протасов засуджений до 13 років ув’язнення, Костенко і Попович — до 12. ВСУ також відхилив прохання Протасова залишити йому звання «полковник міліції» і відповідні міністерські нагороди.

Балога вже в «ЄЦ»

Голова секретаріату Президента Віктор Балога написав заяву про вступ до партії «Єдиний центр». Балога назвав «ЄЦ» «політичною силою з новою якістю демократичного базису, справжньою ідеологією та відповідальністю, піднесеною в ранг обов’язку» і наголосив на тому, що це — партія однодумців президента.

12 липня відбудеться з’їзд «ЄЦ», на якому партія обере голову.

Народ не підтримує владу

Діяльність Верховної Ради не підтримує 55,8% громадян, повністю або частково підтримує — близько 39%. Про це свідчать результати опитування Центру Разумкова, проведеного з 19 до 25 червня в усіх регіонах України.

Діяльність Президента повністю або частково підтримує близько 43% громадян, не підтримує — 51,8%. Уряд має повну або часткову підтримку майже 44% громадян, не підтримують Кабмін 49,6%.

При цьому Віктора Ющенка як політика підтримують близько 39%, не підтримують — 55,6; Арсенія Яценюка, відповідно, 44% і 41,7%; Юлію Тимошенко — 43% і 52%.

Інфляція уповільнилася

За даними Державного комітету статистики, у червні 2008 року споживчі ціни підвищились на 0,8%. Зокрема ціни на продукти харчування і безалкогольні напої в минулому місяці виросли на 0,6%, на житлово–комунальні послуги — на 2%, на охорону здоров’я — на 1,1%, на транспорт — на 2,3%. У січні–червні інфляція склала 15,5%.

Порівняно з червнем 2007 року в червні 2008–го ціни зросли на 29,3%.