Коли картопля пахне лавандою

Коли картопля пахне лавандою

Український другий хліб — головне — не варто поєднувати з надмірною кількістю першого і винятково білками. Тоді улюблена картопля не залишатиме зайвих складок на талії. А якщо вам набридли просто пюре чи навіть смажена картопля, трохи поекспериментуйте на кухні.

Готуй візок для відпочинку взимку

Готуй візок для відпочинку взимку

Не завжди хочеться загадувати наперед. Утім варто планувати своє життя, щоб було воно яскравим і цікавим. А ще продумані дійства, виявляється, дуже часто економніші для гаманця, ніж спонтанні «хочу саме зараз». Зокрема, якщо ви ще взимку обмізкували, якого відпочинку хочете влітку.

Лікар не прописав

Лікар не прописав

Хоч асортимент ковбас зараз значно розширився у порiвняннi з тотальним дефіцитом радянських часів, який уже не пам’ятає щонайменше третина українців, однією з найпопулярніших лишається «Лікарська». З приводу дивної назви невгамовні лише діти, з чиїх вуст найнейтральніше запитання: «А що, ковбасу лікарі робили?»

Смак виноградного листя

Смак виноградного листя

Голубці — одна зі страв традиційної української кухні. Втім м’ясний чи овочевий фарш можна загортати і в молоде листя червоного буряка чи виноградне листя. Щоправда, називаються ці страви вже по–іншому. «Закамуфльована» начинка у виноградному листі — це долма, популярніша в Азербайджані, Вірменії, Туреччинi, Алжирі й інших країнах, де більше «обгорток» росте на лозі.

Чим бутерброд і кашу зіпсуєш?

Чим бутерброд і кашу зіпсуєш?

Найкращий спосіб впливати на недобросовісних виробників, які випускають неякісні чи фальшовані товари, — не купувати їхню продукцію. Така метода дуже дієва, якщо про фальсифікати і їхніх виробників знає велика кiлькiсть споживачів. Центр незалежних споживчих експертиз «Тест» укотре поширив інформацію, яка змушує задуматися, які продукти ми купуємо.

Щедро присмачена локшина не на вухах

Щедро присмачена локшина не на вухах

Звичайно, у кожного — свої м’ясні вподобання, втім курятина — це дієтично і смачно. Цінність цього продукту саме у тому, що його початкову «нейтральність» можна перетворити на страву для гурманів, додаючи різні приправи і поєднуючи з різними інгредієнтами, які зі свининою чи телятиною, або навіть м’ясом інших птахів, непоєднувані.

Ось тобі тетеря з картоплею

Ось тобі тетеря з картоплею

Як у будь–якій іншій країні, в Україні серед традиційних страв є багато одночасно корисних і ощадливих. Бо, особливо раніше, в кожній державі був значно більший прошарок бідних людей, аніж заможних. Саме тому, наприклад, в Італії здавна частіше готували різото (рис) iз гарбузом, а не з морепродуктами. В українській традиційній кухні є квасоляники, горохвяники, пшоняники і тетеря.

Пісні страви Святвечора

Книжка «Обряди і страви Святого вечора» львів’янок Ольги Вербенець та Віри Манько — просто знахідка для тих, хто хоче більше знати про традиції українського народу, і господинь, які збираються влаштувати правильне святкове застілля.

Ікра й горошок різного калібру

Ікра й горошок різного калібру

Причин, щоб швидше добіг кінця нинішній рік, предостатньо. А щоб його — з не надто приємною для багатьох цифрою 13 у складі — провести, а новий зустріти, треба організувати святкове застілля обов’язково з якісних продуктів.