Позбавить головного болю «Тризуб»

Позбавить головного болю «Тризуб»

Якщо скажуть «українська з перцем», напевно, більшість подумає про градусний напій. Утiм iдеться про каву з медом, яку має просто прикрашати стручок червоного перцю, а ще — кружальця помаранчів (спочатку була у нашому житті революція 2004 року).

Райська насолода

Райська насолода

Саме час насолоджуватися чи не найсмачнішою ягодою — налитими сонцем запашними полуницями. І робити з них неперевершені різноманітні страви, десерти і напої, які підтверджують вислів, що можна влаштувати собі хоч на трохи рай на землі.

Сеньйор помідор скрипить на зубах

Сеньйор помідор скрипить на зубах

Складно знайти кухню, де б не було томатного соусу чи пасти. Бо без цього продукту неможливо приготувати смачний борщ, не дуже смакують м’ясні страви і навіть звичайна картопля. Ідеально, коли така універсальна приправа — власноруч зроблена у домашніх умовах.

Печу-печу сонечко

Печу-печу сонечко

Коли у домі пахне випічкою — в оселі стає затишно, а всім, хто збирається за столом, — тепло і ситно. Якщо не можете визначитися, чим порадувати домашніх і гостей, скористайтеся випробуваними підказками.

Природна пристрасть

Природна пристрасть

Тривалі вихідні пробуджують бажання повернутися до давнього природного людського існування: на свіжому повітрі, серед природи, з вiдкритим вогнем. Це бажання у сучасному варіанті називається — «на шашлики».

Чаклунське натхнення до мішанини над вогнем родинного затишку

Чаклунське натхнення до мішанини над вогнем родинного затишку

Із львів’янкою Надією Тарасюк — яка пече паски з 11 років так, як її бабуся Віра, — ми вже знайомили читачів. У Надії є кілька записників із різноманітними рецептами, які залишила не лише бабуся, а й прабабуся. Частину осучасненої кулінарної спадщини — на опрацювання всього не вистачає часу — мама трьох дівчаток-дошкільнят, дизайнер інтер’єру, вже опублікувала у соціальних мережах під назвою «Галицька кухня».

Як вдасться паска, так пройде рік

Як вдасться паска, так пройде рік

Львів’янка Надія Тарасюк пече паски з 11 років так, як її бабуся Віра. «Це дуже смачна паска, — каже мама трьох доньок–дошкільнят. — Наразі за цим рецептом (старим, як світ) пече половина моєї вулиці, практично всі знайомі». Взагалі у Надії є кілька записників із різноманітними рецептами, які залишила не лише бабуся, а й прабабуся.

Насолоджуємося пісним

Насолоджуємося пісним

Тільки недосвідчені господині гадають, що випічку можна робити тiльки з вершковим маслом, сметаною і яйцями. Насправді, щоб зробити тістечка чи кекси, ці інгредієнти можна замінити олією, овочами або бананами. Не пробували? Саме час експериментувати і куштувати нові смаки.

«Еталонна» капуста дорожчає

«Еталонна» капуста дорожчає

Політично–соціальна нестабільність в Україні, яка спричинила помітне здешевлення гривні, кожного починає помітно бити по гаманцю. За даними Держслужби статистики, інфляція у країні у лютому становила 0,6%, а від початку року — 0,8%.