Осіннє різото по–італійськи

Один із найдоступніших овочів восени не тільки в Україні, а, скажімо, і в Італії — гарбуз. Велика кількість варіантів його приготування, помножено на національні традиції, дає можливість помітно урізноманітнити меню. Для багатьох італійців, особливо на півночі країни–«чобітка», однією з улюблених осінніх страв є різото — страва смачна і яскрава.

Кумедне гарбузове свято

Кумедне гарбузове свято

Для українців запозичене в американців та британців містично–карнавальне сучасне свято Хелловін, яке прив’язане до християнського Дня пам’яті всіх святих, постійно нагадує про гарбузи. Адже вони, перетворені у моторошні чудовиська, зі вставленим вогником усередині, — один із символів такої ігрової Відьомської ночі.

Їмо — й укріплюємо нерви

Їмо — й укріплюємо нерви

Будь–який гарнір можна приготувати зовсім просто: у підсолений окріп вкинути картоплю, крупу чи бобові, покипіло — і вже готово. Але й результат матимемо прісний і несмачний. Утiм варто трохи додати спецій–овочів — і матимете надзвичайно апетитну практично повноцінну страву.

Корисне число 12

Корисне число 12

Існують вітаміни, які наш організм не може виробляти самостійно. Щоб насититися ними, потрібно їсти продукти, зокрема овочі, в яких природа припасла для людей ці невидимі багатства. Подаємо довідничок, який допоможе згадати, у чому і яка користь захована. Це підказка, чого на кожному столі має бути побільше.

Вишуканість на незвичайній основі

Вишуканість на незвичайній основі

Коли треба організувати вишукане застілля, можна приготувати незвичайні бутерброди на незвичайній основі — хрустких хлібцях.

Хлібці з козиним сиром, варенням з інжиру і беконом. На 4 порції потрібно: 4 хлібці, 160 г козиного сиру, 120 г варення з інжиру, 8 шматочків бекону.

Осіння колекція страв

Осіння колекція страв

Той, хто постійно цікавиться кулінарією, помічає модні тренди в фуд–індустрії. Наприклад, прогресивні західні шефи радять готувати із сезонних продуктів. Не новина, правда? Без них знали, що користуватися плодами природи в період їх розквіту, сили, сонячної наснаги — це правильно і корисно для здоров’я, але все одно серед зими купуємо бліді тепличні помідори, у листопаді шукаємо полуницю, а в травні лущимо минулорічні горіхи.

Три хрін, вари холодець...

Три хрін, вари холодець...

Свято Покрови Пресвятої Богородиці, яке наближається, дуже шановане в Україні. Бо Матір Богородиця була покровителькою козацького війська. Пресвяту Богородицю також вшановують жінки, вважаючи її своєю заступницею.

Узимку з’їв би грибок, так сніг глибокий!

Узимку з’їв би грибок, так сніг глибокий!

Нинішня осінь щедра на гриби, навіть білі. Тож доречним буде перевірений рецепт їх консервування.
Отже, білі гриби в томаті. На 3 літри відварених грибів потрібно кілограм помідорів, 1,5 склянки олії, склянка цукру, 3 столові ложки солі, 4 великі цибулини (відразу поріжте її кільцями), 10 лаврових листочків, стручок гіркого перцю (очистіть від насіння і подрібніть), 15 горошин духмяного перцю, півсклянки 5–відсоткового оцту.

Вівсяне печиво, панове...

Вівсяне печиво, панове...

Дбайливі і відповідальні батьки знають, що краще для здоров’я дитини з’їсти щось домашнє, а не магазинне, приправлене консервантами і барвниками. Це актуально повсякчас, але особливо — під час навчального року, коли діти мають харчуватися у проміжках між заняттями.

Знімаємо капелюшки

Знімаємо капелюшки

Коли, зачарований осіннім лісом, приносиш додому кошик лісових грибочків, чистиш їх усім миром і відразу берешся до творіння свого грибного кулінарного шедевра — це неймовірно! Ви вже сходили до лісу? Чи купили кошик грибів? Тож готуємо.