Золотий десерт чарівниці

Золотий десерт чарівниці

Це вона приготувала на нещодавньому львівському Святі шоколаду золотий десерт. Її пампухи визнали найсмачнішими. Оксана Солук — кухар-маркетолог, яка розробляє рецепти страв і їхню подачу для майбутніх ресторацій, — добре відома рестораторам Львова та й України. За її пряниками люди вишиковуються у черги...

«Осінь така мила, осінь славна...»

«Осінь така мила, осінь славна...»

Сезонність — одне з правил здорового харчування: помідори треба їсти влітку, гарбуз восени, а квашену капусту всю зиму до першої зелені. Сьогоднішні рецепти «Смачного життя» — на щодень, для швидкого приготування і хорошого настрою.

Квасимо на здоров’я

Квасимо на здоров’я

Усі знають, що квашена капуста — дуже гарний профілактичний засіб від простуди і не тільки. Тому мати під рукою кiлька банок природних ліків і просто прекрасної закуски вкрай необхідно. І готувати не складно.

Шматочки сонця у тарілці

Шматочки сонця у тарілці

Якщо хочеться, щоб за сніданком, обідом чи вечерею у вашій кухні стало сонячно, запропонуйте своїм домашнім смачну новинку із додаванням сезонного гарбуза. Якщо назва овоча не видається вам аж занадто апетитною, згадайте, що з нього люблять готувати, скажімо, француженки й італійки. Вишукано і корисно — різото чи салат із гарбузом.

Приготуйте собі веселку!

Приготуйте собі веселку!

«Рівно два роки тому я зрозуміла, що світ навколо мене руйнується. І я вирішила зруйнуватися разом із ним. Я навчилася посміхатися». Так написала в одному зі своїх блогів Наталя Лелюх — знайома читачам зі сторінок нашої газети лікарка, фахівець у галузі репродуктивного здоров’я жінки, засновниця «Жіночого клубу», який хоч і прописаний у столиці, нині робить часті виїзні засідання в містах України і за кордоном.

Сніданок з Русланом

Сніданок з Русланом

Один із найвідоміших телекулінарів Руслан Сенічкін на нещодавньому Львівському форумі книговидавців презентував обкладинку майбутньої книги власних рецептів і запропонував охочим долучити до неї їхні кулінарні шедеври. Допоки підготовка нової збірки ще у процесі, а ви не завжди встигаєте подивитися «Сніданок з «1+1», де Руслан із задоволенням змішує різні інгредієнти, щоб приготувати смачну випічку чи салат, — телеведучий ділиться своїми рецептами з читачами «Смачного життя».

Козацькому роду нема переводу...

Козацькому роду нема переводу...

Покрова, яка ось-ось дзвонами золотосяйних церков завітає в оселі кожного українця і нагадає про високе небесне заступництво Божої Матері й про те, що зима — не за горами, що Покрова — не лише релігійне свято, а й національне.

Кваситимемо

Кваситимемо

Багато господинь надають перевагу квашенню овочів-фруктів перед консервацією, і це зрозуміло. Організм, за твердженням лікарів, вимагає природного окислення, щоб не хворіти, а це можливо лише при харчуванні продуктами, які окислилися самі по собі, а не з допомогою оцтової кислоти.

Осінні ягоди — намистинки здоров’я

Осінні ягоди — намистинки здоров’я

Так повелося, що осінь — пора натхнення. Барвиста гама осіннього листя, пурпурові кетяги калини, скромний шарм журавлини, сонячність обліпихи, звабливі рум’янці кизилу і барбарису створюють такий ансамбль осінньої рапсодії, що поетом у цей час не стане хіба що найлінивіший. І навіть на кухні можна творити своєрідну поезію — кулінарну.

На калині мене мати колихала…

На калині мене мати колихала…

Ми все знаємо про калину — і про її глибокий символізм, і про силу, якої вона додає, і про чудові почуття, які пробуджує, і про чудодійні властивості зцілення, і про розмаїття смаків, яке вона дивним чином може створювати. Старші люди розповідають, що в давнину калину сушили, перетирали і готували з неї каву — з приємною гірчинкою, терпку, запашну і дуже корисну.