Цілющі смаколики: найкращі рецепти квашених овочів

Цілющі смаколики: найкращі рецепти квашених овочів

Квашені овочі — це те, що треба кожному організму. Науково доведено, що вони поліпшують імунітет, сприяють хорошому травленню, додають вітамінів, знижують рівень цукру в крові й виконують iще чимало корисних для людини функцій.

Теги: рецепт

Ікра не заморська

Ікра не заморська

Який льох (чи принаймні холодильник) у доброї господині без давно улюбленої багатьма кабачкової ікри?! Її ж бо можна намазувати на хліб, тости, робити з нею рулетики з лаваша, начиняти нею овочі, робити витончені канапе, подавати з м’ясними стравами, грибами, макаронами і спагеті як підливу або соус.

Безхолестеринове «м’ясо»

Безхолестеринове «м’ясо»

Вона дуже корисна і за своїм складом схожа на м’ясо, лише без холестерину. Це овоч сезонний, тому нині — якраз на часі. Йдеться про квасолю, яка містить надзвичайно цінний рослинний білок. Вона дуже ситна і досить-таки калорійна. Але зайвих кілограмів не додає, бо легко засвоюється організмом і не перевантажує обмін речовин.

Про сало, рибу і котлети

Про сало, рибу і котлети

Якщо хочете здивувати домашніх чи гостей — готуйте котлети з риби і сала. Уява малює не особливо барвисті картини, але ви лише спробуйте — за вуха від тарілки не відірвеш багатьох. Ці котлети насправді не відрізниш від м’ясних — тож не рецепт, а знахідка.

На калині мене мати колихала…

На калині мене мати колихала…

Ми все знаємо про калину — і про її глибокий символізм, і про силу, якої вона додає, і про чудові почуття, які пробуджує, і про чудодійні властивості зцілення, і про розмаїття смаків, яке вона дивним чином може створювати. Старші люди розповідають, що в давнину калину сушили, перетирали і готували з неї каву — з приємною гірчинкою, терпку, запашну і дуже корисну.

«Капелюшки» про запас

«Капелюшки» про запас

Коли додому з лісу приносиш кілька кошиків грибів, зрозуміло, хоча б частину треба припасти на потім. Грибник зі стажем — киянка Марія Ткаченко за одним і тим самим рецептом уже понад два десятки років консервує всі гриби: білі, польські, опеньки, моховики, маслюки, рядовки.