У Черкасах з успіхом пройшов книжковий фестиваль «Маестро»-2018

24.04.2018
У Черкасах з успіхом пройшов книжковий фестиваль «Маестро»-2018

В обласній філармонії Шевченкового краю відбувся Черкаський книжковий фестиваль «Маестро»-2018.
 
 
Ця наймасштабніша літературна подія року тривала три дні поспіль — у п’ятницю, суботу та неділю. 
 
 
«Приїхали більше сотні гостей і 57 видавництв», — говорить «Україні молодій» Людмила Фіть, очільниця Черкаського книжкового фестивалю, який удруге зібрав кращі українські видавництва, письменників, копірайтерів та громадських діячів, а також інтернет-магазини та книготорговельні компанії.
 
 
Отже, із 20 по 22 квітня фестиваль став місцем, де любителі книги мали змогу познайомитися з книжковими новинками, придбати їх, послухати цікаві лекції, взяти участь в оригінальних перформансах. 
 
На фестивалі відбулися літературні зустрічі з відомими письменниками, презентації книг, «круглі столи», квести, дискусії.
 
Також у рамках Черкаського книжкового фестивалю пройшов благодійний аукціон, кошти від продажу книг на якому підуть на допомогу дітям загиблих героїв АТО. 
 
Серед учасників Черкаського книжкового фестивалю — провідні українські письменники Оксана Забужко, Василь Шкляр, Любко Дереш, Макс Кідрук, а також лауреатка Всеукраїнського рейтингу «Книжка року-2017» у номінації «Дитяче свято» та третьої премії «Коронації слова» Дара Корній; Артем Полежака, відомий своїми сатиричними творами; Артем Чех, переможець другого конкурсу від видавництва «Фоліо» «Міський молодіжний роман» та багато інших.
 
А ще під час фестивалю відбулися презентація антології «ЯкЗдрасті» та «Мирний батл «Книгарні&покупці. У кожного своя правда».
 
Словом, у програмі фестивалю було анонсовано чимало захоплюючих заходів, відвідавши які, кожен учасник і гість зрозуміли, що вихідні пройшли недарма.
 
До речі, торік на Черкаський книжковий фестиваль завітало близько 10 тис. людей з 12 областей України, участь у ньому взяли понад 60 цікавих лекторів та більше ніж 50 видавництв.