Биті й небиті

Биті й небиті

За міліцейським «живим ланцюгом» у Маріїнському парку тупцяє сотня людей у темних куртках, штанях і шапках, iз прапорами «Партії регіонів». Міліціонери туди не пускають. «Обходьте, — кажуть, — з іншого боку, там їхній пропускний пункт». «А ви їх охороняєте?» — запитую.

Марш мільйонів. Хода на місці?

Марш мільйонів. Хода на місці?

По неділях столиця красномовно доводить, на чиєму боці симпатії киян. Якщо в будні вечори на Майдані збираються 7—10 тисяч, то на мітинг у неділю виходить близько мільйона. Попри криваві інциденти на Банковій 1 грудня, цієї неділі на майдан Незалежності вийшло не менше киян, багато хто навіть не побоявся взяти з собою дітей — ми досі впевнені, що живемо в мирній країні.

«Перший антинаціональний»

«Перший антинаціональний»

Нині Перший Національний у народі називають «антинаціональним», за необ’єктивне висвітлення подій Євромайдану. Через це кiлька штатних журналістів уже написали заяви про звільнення, не бажаючи паплюжити свою честь.

По шию в снігу

По шию в снігу

Тонкі каримати і дві рівні щільні шеренги чоловіків на них. Так у п’ятницю виглядав вхід до Генпрокуратури. Для того щоб потрапити на роботу, працівникам установи довелося йти в буквальному сенсі по тілах. «Переступили через закон — переступайте і через українських громадян», — скандували учасники пікету.

«Тигр» підібрався до Євромайдану

«Тигр» підібрався до Євромайдану

П’ятиденну блокаду коледжу Національного авіаційного університету, що у Василькові, вчора таки прорвали. Нагадаємо, що саме в цьому навчальному закладі знайшов прихисток підрозділ внутрішніх військ «Тигр», який прибув із Криму нібито для охорони громадського порядку.

Вони наважилися

Вони наважилися

Ще в суботу влада не демонструвала жодних порухів щодо можливості переговорів. «Незрозуміло, а з ким, власне, вести переговори?» — риторично відповідав Прем’єр Микола Азаров на запитання тележурналіста «1+1».

Напруга над Євромайданом

Напруга над Євромайданом

Потрапити до центру Києва вчора можна було лише на власних двох. Усе почалося в неділю, коли учасники акції протесту заблокували вулиці урядового кварталу (так званого «трикутника влади»), виставивши блокпости, намети, перекривши дороги підручними засобами та колючим дротом.

Ленін, гуд бай

Ленін, гуд бай

І все–таки це сталося. У неділю, близько 18.00, коли частина учасників третього вже за останній час Усенародного віча потихеньку почала збиратися додому, біля пам’ятника Леніну на бульварі Шевченка з’явилося декілька десятків молодиків у масках. Дехто з них тримав прапори партії «Свобода», дехто почав запалювати фаєри та кидати димові шашки.

Всі статті рубрики