Життя на «пташиних правах»

Життя на «пташиних правах»

У Дніпропетровську, місті на трьох пагорбах, проблема зсувів ґрунтів існувала завжди. І якщо говорити про місця найбільш небезпечні в цьому плані, то Червоноповстанська балка, що доходить практично до центру міста, є однією з таких. Адже тут і досі час від час трапляються зсуви. Мешканку Дніпропетровська Ніну Добрунь така біда спіткала ще в 1971 році. До оселі там вони вселилися з тодішнім чоловіком за кілька років до цього і невимовно їй раділи. Бо в жінки, якій тоді перевалило вже за 40, то було перше власне житло. А до цього прожила — ворогові не побажаєш.

Із пісні викинули слово

Із пісні викинули слово

На Полтавщині чоловіків проживає на 15 відсотків менше, ніж жінок. Причому, за інформацією Головного управління статистики в області, у статевій структурі населення загальна перевага саме жіночої «половини» залишається стабільною. Адже на кожну тисячу представниць прекрасної статі в середньому припадає лише 849 чоловіків. Статистика засвідчує й більш ніж суттєві відмінності у згаданих пропорціях у залежності від віку.

Іди й читай

Іди й читай

Працівники Чернівецької обласної наукової бібліотеки імені М. Івасюка зі своїм духовним крамом на деякий час облаштувалися просто в Центральному парку відпочинку імені Тараса Шевченка. Їхня ідея припала до душі чернівчанам, адже в парку щоденно гуляють сотні людей iз маленькими дітьми.

Вдома і стіни лікують

Вдома і стіни лікують

Загалом місяць і десять днів провела в лікарняній палаті Ірина Крашкова, яка постраждала від рук врадіївських «перевертнів у погонах». Учора жінка залишила стіни лікувального закладу в супроводі охорони та рідної сестри. Вдома на Ірину з нетерпінням чекали її одинадцятирічний син Дмитро та 69–річна мама–пенсіонерка.

Сторожові ікла

Сторожові ікла

Неймовірна трагедія шокувала жителів Маньківки. Там вівчарка та ротвейлер на смерть загризли п’ятирічного хлопчика. Малюк зі своїм товаришем, старшим за нього на чотири роки, пішли гратися на сусідню приватну територію, перебравшись туди через тин. «Діти не звернули уваги на попереджувальний напис на металевій сітці — «Обережно, собаки!», а коли перелізли через огорожу, два розлючені сторожові пси атакували їх», — розповідають «УМ» у прес–службі ДСНС у Черкаській області.

«Він — початок»

«Він — початок»

Сумська міська рада прийняла рішення про перейменування вулиці Кірова на вулицю Гарасима Кондратьєва. Внесли пропозицію щодо зміни назви сумська обласна організація Всеукраїнської громадської організації «Молодий народний рух» та обласна організація Українського добровільного благодійного товариства «Меморіал ім. Василя Стуса».

Всі статті рубрики