Іди й читай

06.08.2013
Іди й читай

Працівники Чернівецької обласної наукової бібліотеки імені М. Івасюка зі своїм духовним крамом на деякий час облаштувалися просто в Центральному парку відпочинку імені Тараса Шевченка. Їхня ідея припала до душі чернівчанам, адже в парку щоденно гуляють сотні людей iз маленькими дітьми.

«Останніми роками люди стали менше читати. Тому ми вирішили йти до читачів, — розповідає провідний бібліотекар абонементного відділу Любов Тофан. — Особливо хочеться захопити читанням молодих людей і дітей. Уже більше тижня, як ми відкрили в парку читальний зал, а вже маємо чимало читачів. Молоді мами, які гуляють тут, беруть для себе жіночі журнали або романи, а для дітей — казки. Чоловіків більше цікавить історична та наукова література. Пенсіонери часто просять щось із класики. На кожного читача заводимо формулярну карточку. Взяті книжки та журнали можна почитати на лавці. Але якщо людина хоче взяти їх додому, то потрібні її паспортні дані. У нас часто замовляють книжки, які приносимо наступного дня. Наприклад, на сьогодні замовили «Маленького принца» Екзюпері, «Історію Чернівців» Кайндля, казки братів Грімм».

Розрахунок бібліотекарів виявився дуже вдалим. Така імпровізована читальня просто неба щодня збирає чимало людей. Особливо радує те, що маленькі чернівчани iз задоволенням слухають казки, які їм читають матусі просто на свіжому повітрі. Для дітей також пропонують книжки–розмальовки, олівці та фломастери. Працівники бібліотеки планують продовжити свою роботу до жовтня. Все залежить від погодних умов, а поки що в усі робочі дні з 11.00 до 17.30 бібліотекарі сіють «добре, розумне, вічне» і винятково з власної волі, а не з примусу.