Вдома і стіни лікують

06.08.2013

Загалом місяць і десять днів провела в лікарняній палаті Ірина Крашкова, яка постраждала від рук врадіївських «перевертнів у погонах». Учора жінка залишила стіни лікувального закладу в супроводі охорони та рідної сестри. Вдома на Ірину з нетерпінням чекали її одинадцятирічний син Дмитро та 69–річна мама–пенсіонерка.

Як розповів «УМ» головний лікар Лікарні швидкої медичної допомоги Миколаєва Олександр Дем’янов, питання про проведення пластичних операцій для Ірини постане не раніше, аніж через кілька місяців. Саме такий термін необхідний для того, щоб зажили всі рани на голові дівчини. А поки що постраждалій рекомендували спокій та відпочинок. Проте розслаблятися Ірина не має наміру: ще перебуваючи у лікарні, вона взяла участь у слідчому експерименті й правильно вказала місце, де її силоміць заштовхали в машину двоє офіцерів міліції — Євген Дрижак та Дмитро Поліщук. Також дівчина добре запам’ятала ті місця, якими пробиралася до людей, рятуючись від міліціонерів. Крашкова активно займається своїм здоров’ям, бо хоче не тільки допомогти правоохоронцям зібрати повну доказову базу по її справі, а й виступити з промовою в суді. «Україні не завадило б перейняти досвід Росії, де ґвалтівників і педофілів піддають процедурі хімічної кастрації», — сказала Ірина Крашкова і додала, що вважає справедливим покарання для своїх кривдників у вигляді довічного ув’язнення в місцях позбавлення волі.

Тим часом прокурор Миколаївської області Андрій Курись підтвердив, що всі троє підозрюваних у жорстокому зґвалтуванні та побитті Ірини Крашкової причетні до злочину. Про це красномовно свідчать результати проведених раніше експертиз. А це означає, що офіцери міліції Врадіївського РВВС Євген Дрижак і Дмитро Поліщук, а також водій таксі Олександр Рябіненко залишаться в СІЗО до закінчення всіх слідчих заходів.