«Ямкове» розкрадання

«Ямкове» розкрадання

Учора відбулася чергова акція протесту автовласників проти «Укравтодору»: кількадесят автомобілів iз плакатами «Україні — якісні дороги, або Скільки можна красти?» проїхалися Києвом до «урядового кварталу». З’ясувалося, що і в центрі столиці можна пробити колесо на вибоїнах або загубити ковпаки. «Колесо пробите, а працівники ДАІ замість того, щоб зафіксувати ушкодження, просять з’їхати з дороги та припаркуватися, — розповів «УМ» один з організаторів акції Олексій Гриценко. — Але як? Всюди ж припарковані автівки можновладців». Це вже була друга за тиждень акція автомобілістів проти «бездоріжжя та нехлюйства».

Корова з паспортом

Корова з паспортом

Чиновники пропонують змінити законодавство і ввести обов’язкову реєстрацію корів, кіз і овець не лише для фермерів (така вимога до власників фермерських господарств діє вже кілька років. — Авт.), а й тих українців, які вирощують худобу для власних потреб. Тільки так, пояснюють урядовці, можна контролювати якість м’яса чи молока, яке може потрапити на прилавки.

Грошi не пахнуть, бо їх немає

Грошi не пахнуть, бо їх немає

Якщо терміново не знайти кошти на те, щоб залатати промиви (а їх — 18) у земляних дамбах відстійників міської каналізації, південно–східну частину Києва може затопити фекалiями. Про це вчора під час засідання постійної комісії Київради з питань екологічної політики розповів директор Бортницької станції аерації (БСА) Володимир Бражник.

«Беркут» без голови

«Беркут» без голови

Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко тимчасово відсторонив від виконання обов’язків командира столичного полку «Беркут» Володимира Александрова. Рішення назріло після зустрічі очільника МВС iз групою народних депутатів, які приїхали з колективним зверненням щодо неправомірних дій «беркутiвцiв» під час сутички із захисниками Гостинного двору напередодні. Тоді правоохоронці затримали і побили бiльше трьох десятків громадських активістів, серед яких були і народні депутати.

Куме, не треба

Куме, не треба

Проти популяризації на території Львiвщини iдеї вступу нашої держави до Митного союзу проголосували 75 депутатів облради. На їхню думку, така реклама створює загрозу державному суверенітету і приведе до міжрегіонального протистояння. З вимогою зняти бiлборди, якi закликають львiв’ян «проголосувати за Митний союз», облрада звернулася до Генпрокурора та керівника СБУ.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Межигір’я» з–під семи замків

«Межигір’я» з–під семи замків

Відомо, що в 2010 році громадянин Віктор Янукович придбав у держави земельну ділянку в урядовій резиденції «Межигір’я» під Києвом площею в 1 гектар 76 соток. Але скільки б журналісти та громадські активісти не намагалися дізнатися про суму, яку заплатив Президент за ці маєтності, все марно. Хоча закон України передбачає безумовну відкритість даних про розпорядження державним майном.

Всі статті рубрики