Порошенко пояснив ідею бордів із зображенням його та Путіна

14:54, 14.04.2019
Порошенко пояснив ідею бордів із зображенням його та Путіна

(УНІАН)

Президент Петро Порошенко пояснив ідею бордів із зображенням його та президента РФ Володимира Путіна.

 

У неділю на НСК "Олімпійський", відповідаючи на питання журналіста щодо цих бордів, Порошенко заявив, що ніколи не ставив і не ставитиме знак рівності між Путіним та кандидатом у президенти Володимиром Зеленським.

 

"Це не так. Я лише хочу нагадати слова Путіна, що для нього будь-який президент, крім Порошенка – це його мрія", - сказав чинний президент.

 

За його словами, зараз президент РФ "навмисно підвісив питання звільнення заручників і військових", чекаючи, щоб Порошенка змінив інший президент.

 

"Ці борди свідчать лише про одне – ми не дамо Путіну шансів на його успіх. Все, не більше й не менше", - додав він.

 

Як повідомляла УМ, кандидат у президенти, чинний глава держави Петро Порошенко прибув на дебати на НСК "Олімпійський".  "Ми нікого не боїмося. Ми не хочемо купувати кота в мішку. Я дуже сподіваюся, що тут буде пан Зеленський", - заявив президент зі сцени поруч із "Олімпійським".

 

Нагадаємо, в середу ввечері, 3 квітня, кандидат у президенти Володимир Зеленський записав зухвале відеозвернення, де вимагав дебатів з чинним президентом Петром Порошенком на стадіоні НСК "Олімпійський" у Києві замість студії Суспільне.ua, як того вимагає закон про вибори, а також здати аналізи на наркотики та алкоголь.

 

Президент Порошенко о 3:37 ранку четверга записав відео у відповідь, де погодився з умовою Зеленського щодо проведення дебатів на Олімпійському. "Стадіон, так стадіон", - сказав президент. При цьому він дав зрозуміти Зеленському, що настроєний на серйозну розмову про майбутнє України.

 

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Зеленський пішов у президенти всупереч дружині

 

Наступного дня Зеленський оприлюднив чергове відео, де запропонував стати ведучою дебатів Юлії Тимошенко, проте вона проігнорувала його пропозицію.

 

Петро Порошенко у свою чергу закликав Зеленського не боятися дебатів. "Це не страшно, це нормальна політична традиція", - сказав Порошенко, попросивши не ставити більше умови, а прийти на спілкування віч-на-віч.

 

Пізніше Петро Порошенко закликав кандидата Володимира Зеленського прийти на дебати на Олімпійський стадіон 14 квітня, однак Володимир Зеленський наполягає, що дебати повинні відбутися в п'ятницю, 19 квітня.

 

У команді Петра Порошенка заявили, що президент Петро Порошенко згодний на дебати у будь-який день, зокрема і 19 квітня, як пропонував Володимир Зеленський.

 

При цьому там кажуть, що 19 квітня - це занадто пізно для дебатів, оскільки наступний за ним день тиші не дасть журналістам можливість проаналізувати відповіді кандидатів, а виборцям - осмислити їх.

 

А сам президент Порошенко назвав вибори без дебатів купівлею "кота в мішку".

 

Нагадаємо, за результатами першого туру виборів, що відбувся 31 березня 2019 року, Володимир Зеленський лідирує з результатом 30,24%, за нього віддали голоси 5 713 825 українців. 

На другому місці фінішував чинний президент України Петро Порошенко, який набрав 15,95% або 3 014 538 голосів виборців.

 

  •