Чарівні горнятка
Чому чарівні горнятка? Та з багатьох причин: усе, що в них готується, зберігає максимум вітамінів і мікроелементів; практично будь-яка страва, приготовлена в глиняному банячку, — це безпрограшний варіант смачної, оригінальної і ситної страви, і, зрештою, готувати в горнятках простіше простого: поклав усі інгредієнти в потрібному порядку, полив соусом, додав спеції, накрив кришкою — і в духовку.
Ой гарбузе ти перистий...
Ну, «заєць», постривай!
Рубіновий диво-лікар
«Що це в тебе таке апетитне на вигляд?» — запитують мене мої домочадці раз по раз, поглядаючи на зготований мною обід. Я ж, учергове вирішивши дослухатися до порад дієтологів про смачну і корисну їжу, приготувала... бурякові котлети. Чоловік та син вхопили нагоду просто покуштувати по одній — і присіли з’їсти ще. А потім я ще й отримала замовлення на нову порцію!
Корисні квадрати й кружечки
Покровський храм
Нарешті весь урожай зібрано, сіно і дрова заготовлені, хати побілені і найкращі вишиті рушники висять на іконах — тоді старші люди кажуть, зазвичай iз полегшенням зітхаючи: «Ось і дочекалися Покрови з Божою поміччю». Це велике свято — за тиждень. Для українців воно особливе — одне з найбільших церковних свят, а віднедавна ще й державне.