Що би смачного з’їсти, щоб швидко схуднути?!

Що би смачного з’їсти, щоб швидко схуднути?!

Для багатьох, особливо дівчат і жінок, весна поставила питання руба: треба терміново привести фігуру до ладу, бо скоро в тренді будуть капронові панчохи, короткі сукенки і сяючі обличчя. Іншими словами — треба схуднути і почистити організм. Не знаю, як для кого, а на мене особисто слово «дієта» навіває непереборний сум і спротив.

Необтяжені їжею

Необтяжені їжею

«Справжній піст — це віддалення від себе злого, здержливість язика, стримання себе від гніву, здавлення в собі лихих пожадань, обмови, брехні, кривоприсяги. Бути вільним від тих речей — це справжній піст. І саме в цьому лежить добро посту», — казав святий Василій Великий.

І морожені, і свіжа

І морожені, і свіжа

Ну а як же без чаю? З ним цієї пори особливо смакуватимуть фруктово-ягідні десерти. Заморожені фрукти-ягоди зберігають максимум вітамінів і мікроелементів, при мінімальній тепловій обробці вони все ще залишаться. Отож дістаємо свої заморожені запаси (до речі, свіжа журавлина — також те, що треба) і печемо, приміром, пісний ягідний пиріг.

Пісний борщ сироїда

Пісний борщ сироїда

Кожен сприймає піст по-своєму, дотримується його повністю чи частково, робить ревізію своїх гастрономічних переваг чи не робить, але всі однозначно відчувають цей перелом на весну, на оновлення душі й тіла, на світле Воскресіння Христа і всього живого на землі.

Чаюємо не скоромно

Чаюємо не скоромно

Правду кажуть, що народні прислів’я і приказки — універсальні. Скажімо, у неї — сім п’ятниць на тиждень. Цю можна віднести наразі і до зими — то вона вже попрощалася з нами останнім талим снігом, то знову замела всі дерева і шляхи. Знову холодно і хочеться грітися.

Секрети сироварні

Секрети сироварні

Мені подобається слухати розмови продавчинь у молочних рядах. Інколи призвичаюєшся до когось iз них, тим паче якщо це стосується молока, і купуєш набіл найчастіше в «свого продавця», а при цьому, як би поспішав, затримаєшся хоч на трішки, щоб почути якийсь новий рецептик.

Львівський бренд: їж і хочеться!

Львівський бренд: їж і хочеться!

Львівський сирник — візитна карточка кожної кав’ярні Львова. Які тільки варіанти не доводиться куштувати, і щоразу дивуєшся вмінню майстрів кулінарної справи і неперевершеним смаковим композиціям кожного окремо взятого шматочка легендарного десерту.

Насолода з салом не приїдається

Насолода з салом не приїдається

«Я свою свекруху завше згадую хорошим рецептом, — ділиться родинними секретами Валентина Шундик, головний бухгалтер із Київщини. — Вона жила ще в Республіці Комі, в складні часи, тому родина дуже економила, особливо на харчах і продуктах. Але її коронна страва — вареники із салом та сирою картоплею — і досі для мене неймовірно смачна.

Овочі в шоці,

Овочі в шоці,

Миттєве, або шокове, заморожування овочів — чудовий спосіб зберегти все цінне, що вони в собі мають. Тому, коли бачите, що овочі — миттєвого заморожування, купуйте і приготуйте собі літо на тарілці. З таких овочів готувати просто і справді смачно, бо зазвичай вони підібрані в найкращому поєднанні смаків і поживних якостей.

Рис, банани, курка карі — на Мадагаскарі!

Рис, банани, курка карі — на Мадагаскарі!

Чим ближче до весни — тим більше хочеться чогось барвистого, соковитого й насиченого. Їжі це стосується чи не найбільше. Днями випало послухати розмову про подорож на Мадагаскар письменника Віталія Пригорницького, в якій він у притаманному письменникам розлогому стилі, у всіх фарбах і тропах передав красу флори та фауни острівної держави, не оминувши й спогадів про смаки тамтешньої кухні.