У комірчину: рецепт традиційного соусу ткемалі
Вродило цього року і збіжжя, і городини, й особливо фруктів, та так, що й віття ламається — тільки й встигай готувати та переробляти.
Вродило цього року і збіжжя, і городини, й особливо фруктів, та так, що й віття ламається — тільки й встигай готувати та переробляти.
Найкращими консервантами, звичайно, є оцет, лимонна кислота, сіль.
Упевнена, японці просто випали б в осад, якби таке побачили.
Бабуся готувала цю закуску (правда, називала її «піклі») з насінників — старих перезрілих огірків, яких завжди було повно на городі.
Коли літо зайшло трохи за свою середину — прийшов сезон огірків,і господиням ніколи вгору глянути.
Надворі — екватор літа, тож саме час ласувати не лише свіжими фруктами, десертами, вареннями чи джемами, а й кондитерськими виробами з ними.