Іноді в інтернеті пишуть таке, що дивуєшся фантазіям дописувачів.
Проте часто деякі речі, поради, прийоми береш собі на замітку — а раптом стане в нагоді?
Так і з цією порадою: спочатку був сміх — ну хто таке вигадав, хто таке бачив?
Потім цікавість: а раптом вийде?
І, зрештою, лінь готувати та любов до лінивих вареників узяли гору — взяла й приготувала вареники у мікрохвильовці. Ну що вам сказати, смак справжніх лінивих вареників та ще й купа вільного часу.
А все досить просто: у мисці збиваєте блендером 300 г кисломолочного сиру, яйце, 1-1,5 ст. л. крохмалю, дрібку солі (хто любить солодкі вареники — додавайте цукор замість солі).
Якщо сир дуже вогкий, то можна додати ще ложку борошна, але не перестарайтесь, бо вареники вийдуть «забиті».
Готову масу перекладаємо у силіконову або ж скляну круглу форму, розрівнюємо і ставимо у мікрохвильовку на 3-4 хвилини.
Ще гарячою перекладаємо готову масу на пласку тарілку, обережно (бо ж пече!) нарізаємо ромбами, поливаємо сметаною і смакуємо. Це справжні ліниві вареники, тільки без клопоту та надлишку борошна.
Якщо ви не подужали з’їсти їх, як кажуть, за одним присідом, тоді сміливо можете розігріти їх (тільки не більше хвилини) у тій-таки мікрохвильовці, коли знову зголоднієте.
Зеня ЗВАРИЮШКА