Сезонна салатоманія

Сезонна салатоманія

Коли у холодильнику є буряк, трохи листя щавлю і петрушки — голодним не будеш. Будеш навіть задоволеним, бо поєднуєш корисне і смачне. А якщо ще додати трохи квасолі чи інших бобових або екзотичних приправ... Хоча уже починається сезон просто легких зелених салатів. Тож вибирай чого душа забажає.

Похідна страва з присмаком різнотрав’я

Похідна страва з присмаком різнотрав’я

Як у Полтаві, Києві чи Львові кожна господиня має свій рецепт борщу, на Закарпатті фірмовою стравою є наваристий бограч. У кого він традиційно зi свининою-яловичиною і найпоширенішими овочами, в інших — із ребрами і свинячими вухами, у третіх — із квасолею замість картоплі…

Повір очам своїм

Повір очам своїм

У період економічної кризи — це саме зараз, коли зарплати й пенсії застрягли на місці, а ціни на все підскочили у два-три рази, — зрозуміло, більшість людей намагається економити. Просто змушені купувати дешевші продукти.

Змішуємо кислоту і борошно

Днями потрібно було пригостити гостей солодким. Щоб не було у господині зайвих турбот, для міста не проблема — можна побалувати всіх смачним улюбленим тортом відомого виробника. Втім «кусюча» ціна — 130—200 грн. за кілограмову смакоту змусила витратити з півгодини часу, а не гроші.

Коли молодо-зелено — перевага

Коли молодо-зелено — перевага

Коли зелень і овочі ще не виросли в городі, здавна наші предки використовували дикорослі кропиву, снить, щавель, борщівник, подорожник, білу їстівну лободу і кислицю («заячу капустку») або навіть мальву, іван-чай і конюшину. Для приготування страв можна використовувати тільки молоді рослини, які ростуть у дворах чи подалі від проїжджих доріг.

І хай розпуститься брунька чайного дерева

І хай розпуститься брунька чайного дерева

Інколи хочеться уявити себе на урочистій чайній церемонії: японській чи китайській — із правильним заварюванням, спеціальним чашечками і приємною музикою. Домашнє смакування чаєм дуже часто, особливо вранці, відбувається поспіхом.

Тістечка з дитинства

Тістечка з дитинства

Зовсім просто з магазинного печива збудувати торт «Мурашник». Потрібно: 500-600 г печива на зразок «Ювілейного», склянка волоських горіхів, банка згущеного молока, 100 г вершкового масла, мак для прикрашання. Заздалегідь виставте з холодильника за годину-дві до початку приготування вершкове масло — потрібно, щоб воно стало м’яким.

Як манна з неба

Як манна з неба

Хоч на вулиці пригріває сонечко і душу веселить прихід весни, в економічно досить скрутний час багато господинь задається питанням: що б його зготувати з нічого? Як у казці про хитрого вояка, лише з сокири каші не звариш. Втім смачнючі десерти можна приготувати і з манної крупи — продукту досить помірної ціни.

Швейцарський слід у мюслі

Швейцарський слід у мюслі

На полиці зі швидкими сніданками не заглядалися лише найстійкіші прихильники винятково вдома зготованої їжі від «а» до «я». Спокуса хоча б кілька разів на тиждень за п’ять хвилин уранці нагодувати смачною стравою всю сім’ю непереборна. Які плюси й мінуси сухих сніданків, і чим наповнюють виробники упаковки, допоможе розібратися дослідження Центру незалежних споживчих експертиз «Тест».